Προκριματικά Ευρωπαϊκού: Πρεμιέρα για την Εθνική κόντρα στη Νορβηγία

Έτοιμη είναι η Εθνική Ανδρών για την πρεμιέρα με την Νορβηγία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Προκριματικά Ευρωπαϊκού: Πρεμιέρα για την Εθνική κόντρα στη Νορβηγία

Έτοιμη να διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη πρόκριση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι η Εθνική ανδρών. Η «γαλανόλευκη» βρίσκεται από τη Δευτέρα (1/8) στη Νορβηγία, εκεί όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει την Εθνική ομάδα της χώρας, στη πρεμιέρα του Ε' προκριματικού ομίλου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00 σε απευθείας μετάδοση από την COSMOTE SPORT 7.

Η αποστολή της Εθνικής ανδρών έφτασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στη πόλη Βόλντα της Νορβηγίας και το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποίησε και τη προπόνησή της στην Sparebank1 Arena, εκεί όπου θα δώσει και το πρώτο της παιχνίδι στο δρόμο για το εισιτήριο για τη τελική φάση του Ευρωβόλεϊ.

Από τους 7 προκριματικούς ομίλους, οι 4 έχουν από 4 χώρες και 3 με 3 χώρες. Την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2023 θα πάρουν οι 7 πρώτες χώρες κάθε ομίλου και οι 5 καλύτερες δεύτερες.

«Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και μετά από πέντε φιλικές αναμετρήσεις είμαστε έτοιμοι όλοι μας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι φυσικά η πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ και η αρχή γίνεται στη Νορβηγία. Δεν ξέρουμε πολλά για τον πρώτο μας αντίπαλο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε βίντεο τα τρία φιλικά παιχνίδια που έδωσε με τη Λετονία, τα οποία μας βοήθησαν στη μελέτη της Νορβηγίας. Πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, καθώς η Νορβηγία γνωρίζει ότι το επίπεδό μας είναι υψηλότερο και θα παίξουν ελεύθερα και στην έδρα τους. Ξέρουμε πως να προσεγγίσουμε το παιχνίδι, οι παίκτες μου γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ντάντε Μπονιφάντε, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Πετρέας τόνισε:

«Σίγουρα είμαστε πιο έτοιμοι συγκριτικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες και πιο πλήρεις. Έχουμε μία αρκετά νεανική ομάδα που χρειαζόταν να παίξουμε στην Ελλάδα τα φιλικά παιχνίδια με τη Τυνησία και το Βέλγιο για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε περισσότερη ομοιογένεια και ρυθμό. Τα επίσημα είναι αυτά που πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι. Η Νορβηγία είναι μία ομάδα που μπορούμε να πούμε ότι είναι πιο κάτω από εμάς, έχει παίκτες που είτε αγωνίζονται σε κάποια καλά πρωταθλήματα είτε στα πανεπιστήμια της Αμερικής. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, είναι πρεμιέρα και πάντα κρύβουν εκπλήξεις, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε νέα παιδιά και παίζουμε εκτός έδρας. Πρέπει να το δούμε ως έναν τελικό για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής Ντάντε Μπονιφάντε και οι συνεργάτες τους επέλεξαν τους παρακάτω αθλητές για τον αγώνα με τους Νορβηγούς:

Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Σταύρος Κασαμπαλής.
Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Σπύρος Χάκας.
Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Παπαλεξίου, Δημοσθένης Λινάρδος, Θοδωρής Βουλκίδης.
Διαγώνιοι: Γιώργος Τζιουμάκας, Δημήτρης Μούχλιας.
Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Άρης Χανδρινός.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι άμεσοι συνεργάτες του Ντάντε Μπονιφάντε, Σαμουέλε Πάπι και Κώστας Χριστοφιδέλης, ο στατιστικολόγος Αλέξανδρος Λάιος, ο φυσιοθεραπευτής Τζέιμς Νεόφυτος και ο τιμ μάνατζερ Μάριος Γκιούρδας.

Το πλήρες πρόγραμμα του Ε' προκριματικού όμιλου (ώρες Ελλάδας)

Τετάρτη, 03/08/2022

Βόλντα, 19:00: Νορβηγία - Ελλάδα
Όσιγιεκ, 20.00: Κροατία - Κύπρος

Σάββατο, 06/08/2022

Λευκωσία, 20.00: Κύπρος - Νορβηγία

Κυριακή, 07/08/2022

ΔΑΚ Γλυφάδας, 20:30: Ελλάδα - Κροατία

Τετάρτη, 10/08/2022

Όσιγιεκ, 20.00: Κροατία - Νορβηγία
ΔΑΚ Γλυφάδας, 20:30: Ελλάδα - Κύπρος

Σάββατο, 13/08/2022

Λευκωσία, 20:00: Κύπρος - Ελλάδα

Κυριακή, 14/08/2022

Βόλντα, 17.00: Νορβηγία - Κροατία

Τετάρτη, 17/08/2022

Βόλντα, 19.00: Νορβηγία - Κύπρος
Όσιγιεκ, 20:00: Κροατία - Ελλάδα

Σάββατο, 20/08/2022

Λευκωσία, 20.00: Κύπρος - Κροατία

Κυριακή, 21/08/2022

ΔΑΚ Γλυφάδας, 20:30: Ελλάδα - Νορβηγία