Άθλος Ορεστιάδας: Προτάθηκε για προπονητής ο Αντρέι Ζέκοφ

Ο πρώην πασαδόρος της εθνικής Βουλγαρίας και παίκτης της ΕΑ Πατρών και του Ολυμπιακού, Αντρέι Ζέκοφ προτάθηκε για προπονητής στον Άθλο Ορεστιάδας.

 Άθλος Ορεστιάδας: Προτάθηκε για προπονητής ο Αντρέι Ζέκοφ

Ο Αντρέι Ζέκοφ γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1980 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Λέφσκι. Στην βουλγαρική ομάδα παρέμεινε μέχρι το 2006 έχοντας καταφέρει να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Οι εμφανίσεις του με την ομάδα της Λέφσκι του άνοιξαν τον δρόμο για την Εθνική Βουλγαρίας.

Το 2006 βρέθηκε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ούραλ Ούφα, στην οποία παρέμεινε για ένα χρόνο. Το 2007 ταξίδεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΕΑ Πατρών, στην οποία παρέμεινε για σχεδόν τρία χρόνια. Το 2010 πραγματοποίησε ένα σύντομο πέρασμα από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Τουρκία και τη Γαλατασαράϊ.

Την περίοδο 2011-12 αγωνίστηκε με τα χρώματα της ιταλικής Κόπρα Βόλει, ενώ μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του για ένα χρόνο, για προσωπικούς λόγους. Το 2013 επέστρεψε στην ενεργό δράση και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Τόμις Κονστάντα, ομάδα της Ρουμανίας,

Ο Αντρέϊ Ζέκοφ ήταν διεθνής από το 2004 έχοντας σημαντικές παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις. Έχει κατακτήσει τρία χάλκινα μετάλλια σε δύο Παγκόσμια (2006 και 2007) και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2009).

Από τον Ολυμπιακό έφυγε στο πλαίσιο της εξυγίανσης, μαζί με τον προπονητή Γκουλινέλι και τον Κραλ, με αποτέλεσμα να προωθηθεί ο νεαρός τότε Φιλίποφ και με προπονητή τον Γιάννη Καλμαζίδη και νεανική ομάδα πήραν το πρωτάθλημα.

O Άθλος συζήτησε αρχικά με τον Κώστα Δεληκώστα δεν βρέθηκε κοινή γλώσσα, ο Θρακιώτης τεχνικό παρέμεινε στον ΟΦΗ και στράφηκαν μετά στη γειτονική Βουλγαρία και στον Ζέκοφ που ήταν προπονητής της Λέφσκι και αντικαταστάθηκε από τον Νίκι Ζελιάσκοφ που είναι και ομοσπονδιακός προπονητής.