Εθνική Ανδρών: Οι Ιταλοί Μπονιφάντε και Πάπι στον «γαλανόλευκο» πάγκο

Η Ελληνική Oμοσπονδία βόλεϊ ανακοίνωσε την πρόσληψη των Ιταλών Ντάντε Μπονιφάντε και Σαμουέλε Πάπι στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας.

Εθνική Ανδρών: Οι Ιταλοί Μπονιφάντε και Πάπι στον «γαλανόλευκο» πάγκο

Με τους Ντάντε Μπονιφάντε και Σαμουέλε Πάπι θα πορευτεί η Εθνική ομάδα βόλεϊ των Ανδρών στην τεχνική της ηγεσία. Η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεργασίας της με τους Ιταλούς, οι οποίοι ήρθαν σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Oμοσπονδία Πετοσφαίρισης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ιταλούς προπονητές Ντάντε Μπονιφάντε (Dante Boninfante) και Σαμουέλε Πάπι (Samuele Papi).

Η συνεργασία των δύο Ιταλών καταξιωμένων προπονητών για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ανδρών θα έχει διάρκεια δύο χρόνια.

Η επικοινωνία με τον Ντάντε Μπονιφάντε και τον Σαμουέλε Πάπι που θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Μπονιφάντε είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και οι συζητήσεις είχαν ως μοναδικό στόχο τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της Εθνικής ανδρών και παράλληλα τους τρόπους για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη νέα γενιά του ανδρικού βόλεϊ.

Τις επόμενες ημέρες η Ε.Ο.ΠΕ. θα ανακοινώσει την επίσημη άφιξη των Μπονιφάντε, Πάπι στην Ελλάδα για να υπογραφούν τα συμβόλαια και να ανακοινωθούν και επίσημα οι νέοι αγωνιστικοί στόχοι αλλά και οι νέοι συνεργάτες που θα τους πλαισιώνουν.

Όπως και στην Εθνική γυναικών, έτσι και στην Εθνική ανδρών η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης παρέδωσε στο Ελληνικό βόλεϊ δύο μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου βόλεϊ και εύχεται να δικαιωθούν στη πράξη οι υψηλές προσδοκίες που έχουμε όλοι μας για το αγαπημένο μας άθλημα».