Φαβορί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ισορροπημένη ομάδα από τον Ολυμπιακό και φαβορί στο δευτεριάτικο ντέρμπι του βόλεϊ.

Φαβορί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Τη Δευτέρα έχουμε άλλη μια αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο βόλεϊ, όπου εκεί δεν είναι εύκολο να κάνεις ρεκόρ, γιατί όσο καλά κι αν παίξεις, 3-0 θα κερδίσεις, απλά να σημειώσουμε ότι από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 71 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 45-26.

Στο Μαρούσι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί παρά την ανάκαμψη του πρωταθλητή με νίκες επί του Φοίνικα και του ΠΑΟΚ στον Ρέντη. Η ομάδα του Ανδρεόπουλου είναι η πιο ισορροπημένη στο εφετινό πρωτάθλημα και θα είναι υποψιασμένη απέναντι στον Ολυμπιακό σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στον Ρέντη περιμένοντας έναν ημιθανή αντίπαλο και έπαιξαν με υπεροψία ως το 17-21 του πρώτου σετ και με δεδομένη την απουσία του Πέριτς. Όταν ο Ολυμπιακός γύρισε το σετ κι έκανε το 1-0, όλα είχαν κριθεί, γιατί στο βόλεϊ δύσκολα αλλάζουν τα δεδομένα αν «στραβώσει» το ματς. Σε παίρνει από κάτω, συν το κακό στήσιμο του μπλοκ πάνω στον Τέπαν και το άσχημο παιχνίδι του πασαδόρου Ουόλς, που έπαιζε τους ακραίους του με πάσες κάτω από το φιλέ. Kαι όπως αποδείχθηκε ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, αφού έχασε απ όλους...

Φαβορί πάντως στο ντέρμπι των «αιωνίων» είναι ο Παναθηναϊκός , είτε παίξει είτε δεν παίξει ο Πέριτς, αλλά σε περίπτωση ήττας χάνεται, αφού αποκλείστηκε και από το Κύπελλο...

Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν απουσίες της τελευταίας στιγμής στις δυο ομάδες, αφού ο κόβιντ και οι ιώσεις απειλούν και στο ματς ΠΑΟ-Φοίνικας δεν έπαιξε ο Στάλεκαρ και στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ο Πέριτς. Σημαντική και η παρουσία οπαδών στις εξέδρες, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε αφιονισμένους οπαδούς, ιδιαίτερα οι ξένοι του.

YΓ: Ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει έναν βαθμό από το ματς γιατί στον δεύτερο γύρο θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, που το επόμενο Σάββατο πάει στη Σύρο!