Η κατάρρευση του Ολυμπιακού στην Πυλαία και ο κορονοϊός στον Παναθηναϊκό

H κατάρρευση του Ολυμπιακού στην Πυλαία, η απόδοση του Ρενέ Τέπαν, ο Μιγαήλοβιτς, η ... διάλυση του Φίλιππου Βέροιας και η αναβολή του ματς Μαρκόπουλο-Παναθηναϊκός, με πρόσχημα την Ευρώπη και αιτία τα κρούσματα κορονοϊού.

Η κατάρρευση του Ολυμπιακού στην Πυλαία και ο κορονοϊός στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε και κατέρρευσε μετά το δεύτερο σετ στην Πυλαία, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ότι για να κάνεις σπουδαία ομάδα, πρέπει να έχεις και σπουδαίο προπονητή και σπουδαίους παίκτες. Μόνο το ένα δεν φέρνει επιτυχίες.

Ο Ολυμπιακός στήθηκε λάθος το καλοκαίρι, αλλά τώρα δεν χρειάζεται να κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα. Ότι έγινε έγινε, πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και πολύ περισσότερο στο μέλλον, στην επόμενη χρονιά. Να κρατήσουν τον Τζουλιάνι και να σχεδιάσει αυτός την ομάδα. Το κασέ του είναι υψηλό, φτάνει τις 100.000 ευρώ, αλλά λίγο λιγότερα έπαιρνε ο Μουνιόθ τον πρώτο χρόνο, που δεν συγκρίνεται φυσικά με τον Ιταλό.

Για την ιστορία ο Μουνιόθ ήταν πρόσφατα σε μια ομάδα γυναικών της Ισπανίας ( διέκοψη η ομοσπονδία του Βελγίου τη συνεργασία τους με την εθνική, παρά το τριετές συμβόλαιο, μετά την παταγώδη επιτυχία στο Ευρωβόλεϊ, όπου κέρδισε μόνο την Ελλάδα), τη Fell Volley, απ΄ όπου αντικαταστάθηκε γιατί κινδύνευε η ισπανικη ομάδα με υποβιβασμό και πήγε στη Διναμό Βουκουρεστίου. Αυτοπροτάθηκε μάλιστα και για την εθνική γυναικών της Ελλάδας.

Επανερχόμαστε στο θέμα μας. Δύσκολα ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να το διεκδικήσει, όπως και το Κύπελλο γιατί είναι ο Ολυμπιακός, πρέπει όμως να ασχοληθεί από τώρα με την επόμενη χρονιά.

Ο Τέπαν εξάλλου δεν έδειξε ότι είναι καλύτερος του υγιούς Έγκλεκσανς, δεν βρισκόταν με τους πασαδόρους, έκανε εύκολα λάθη και επιβεβαιώθηκε ο Τούρκος προπονητής που μας έλεγε “είναι σαν τον καιρό της Κωνσταντινούπολης, πότε ήλιος, πότε συννεφιά”

Βέβαια ήταν το πρώτο παιχνίδι του και δεν αποκλείεται να επανέλθει ο Έγκλεσκανς, αν ξεπεράσει τα προσωπικά προβλήματα του. Ο Ολυμπιακός πάντως ήταν καλός για δύο σετ , παρότι έπαιξε χωρίς τον Μιγαήλοβιτς. Το ευχάριστο είναι ότι ο Σέρβος παίκτης δεν ήταν τραυματίας, μάλλον ήταν άρρωστος και επανέρχεται άμεσα σε προπονήσεις και αγώνες.

Στο δεύτερο σετ πάντως που έληξε 33-31, φάνηκε πόσο επιπόλαιο είναι να παίρνει ένας προπονητής βίντεο ρέφερι απλά για να καθυστερήσει το ματς, γιατί στην τελευταία φάση (μπλοκ άουτ υπέρ του ΠΑΟΚ) δεν είχε ούτε ο Καλμαζίδης, ούτε ο Τζουλιάνι δικαίωμα αμφισβήτησης. Τα είχαν εξαντλήσει νωρίτερα.

Για καλή τύχη τους παραδέχτηκε ο παίκτης του Ολυμπιακού ότι ακούμπησε τη μπάλα και όλα πήγαν καλά. Παρεμπιπτόντως, η μπάλα ήταν έξω τουλάχιστον μισό μέτρο και ο επόπτης έδειξε μέσα. Με 3 μπλοκ όμως σε 4 σετ δεν κερδίζεις κανένα ματς.

Στην Πυλαία πάντως είδαμε επόπτες με ...κασκόλ ΠΑΟΚ, ευτυχώς υπήρχε το Var. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έπαιξαν οπαδικά, απλά βρέθηκαν σε κακή μέρα και ο ένας, ο Κουκουμάκας, πρώην παίκτης του Ηρακλή είναι από τις ελπίδες της ελληνικής διαιτησίας. Ίδωμεν...

Απών λόγω της ασθένειας της εποχής και ο Τακουρίδης, ενώ μας έκανε εντύπωση που ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν εμπιστευόταν στα δύο πρώτα σετ τον Γιώργο Πετρέα και τον αντικαθιστούσε στο σερβίς!

Αλλάζουμε θέμα και πάμε στη Βέροια, όπου παράγινε το κακό. Ο...κυβερνητικός εκπρόσωπος του Φίλιππου βρίσκει μικρόφωνο και τα βάζει με τους πάντες. Μια με τον κόσμο που δεν γέμισε τις εξέδρες στο ματς με τον Ολυμπιακό(παρότι επιτρεπόταν μόνο το 10%) και την άλλη με τον Δήμαρχο που δεν βοηθάει την ομάδα.

Αναρωτήθηκε γιατί έφυγαν όλοι από τη διοίκηση, ενώ πέρυσι αγκάλιασαν άπαντες την ομάδα; Κάποιος θα φταίει. Για την ιστορία ούτε ο Δημήτρης Πιτούλιας ήταν στις εξέδρες...

Ευτυχώς όμως άλλαξε η προκήρυξη της Volley League και ο τελευταίος θα παίζει μπαράζ με τον τρίτο της Πρι Λιγκ. Αρχικά έλεγαν να μην υποβιβάζεται ούτε μία ομάδα Όπως όλα δείχνουν ο Φίλιππος θα αποχωρήσει σύντομα από το πρωτάθλημα και θα προβιβαστούν 3 από την Πρι Λιγκ... Πώς θα πάει η ομάδα της Ημαθείας, αν χρειαστεί τρεις φορές στα μπαράζ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη;

Περνάμε στη Volley League γυναικών, όπου ορθώς φώναζε ο Ολυμπιακός για αλλοίωση πρωταθλήματος με την αναβολή που κακώς πήρε ο Παναθηναϊκός για το ματς με το Μαρκόπουλο. Η ΕΟΠΕ απλά ήθελε να διευκολύνει το “τριφύλλι” για τα ευρωπαϊκά ματς, αλλά το αίτημα του είχε υστεροβουλία και η Ομοσπονδία πάτησε την μπανανόφλουδα.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε και πήρε μετάθεση του αγώνα, γιατί είχε 3 κρούσματα κορωνοϊού και με τέταρτο θα μηδενιζόταν στο σαββατιάτικο ματς, όπως συνέβη με τον ΑΟ Θήρας και την ΑΕΚ, βάση της λανθασμένης προκήρυξης. Και γι αυτό επικαλέστηκε την Τετάρτη το ευρωπαϊκό ματς, έκρυψε τα κρούσματα και τα ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Όπως μας είπε στέλεχος της ΕΟΠΕ “δεν ξέραμε για τα κρούσματα, το μάθαμε την επόμενη. Με ξεγέλασε ο Παναθηναϊκός, αλλά εδώ είμαστε, η ζωή κάνει κύκλους” και το επόμενο αίτημα του μπορεί να είναι αληθινό, αλλά δεν θα τους πιστέψουν...