Πρώτη νίκη του ΟΦΗ στη Βέροια, 3-0 τον Φίλιππο

Ο Ο.Φ.Η. με νίκη 3-0 επί του Φιλίππου σημείωσε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα βόλεϊ και μάλιστα εκτός έδρας στη Βέροια.

Πρώτη νίκη του ΟΦΗ στη Βέροια, 3-0 τον Φίλιππο

Εκτός από το τρίποντο ο ΟΦΗ εξασφάλισε το πλεονέκτημα ισοβαθμίας απέναντι στον Φίλιππο ο οποίος στον Α΄γύρο είχε νικήσει με το ίδιο σκορ στο Ηράκλειο αλλά με συνολικούς πόντους 79-69. Ο ΟΦΗ ανέβηκε στους 6 βαθμούς και άφησε στην τελευταία θέση τον Φίλιππο με 3 βαθμούς.

Ο ΟΦΗ είχε πολλές λύσεις στην επίθεση και πίεσε σε σερβίς και μπλοκ. Αντίθετα, ο Φίλιππος δεν είχε στη σύνθεση του το Σονάρι και έκανε ντεμπούτο ο Ντουντούδης. Παρά τα προβλήματα ο Φίλιππος πάλεψε το 1ο σετ και το 3ο σετ αλλά δεν κατάφερε να πάρει το σετ που θα τον έβαζε στον αγώνα.

Πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες Volley League, Πρι Λιγκ, Α2 ανδρών, γυναικών (29/1 - 30/1)

Στο 1ο σετ μέχρι τα μισά ο Φίλιππος είχε προβάδισμα ακόμα και με +4 (11-7) αλλά ο ΟΦΗ με σερί 3-0 ισοφάρισε 12-12. Τελευταία φορά στο σετ οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 17-16 αλλά με όπλο το σερβίς ο ΟΦΗ έκανε νέο σερί 3-0 και προσπέρασε 19-17. Κράτησε το +2 μέχρι το τέλος και με 25-23 έκανε το 1-0.

Στο 2ο σετ η ομάδα της Κρήτης επικράτησε εύκολα, ενώ στο 3ο σετ ο Φίλιππος πίεσε τους κρητικούς με προβάδισμα 14-11 και 18-15. Εκεί κόλλησε πάλι η υποδοχή του Φίλιππου. Ο ΟΦΗ με σερί 4-0 προσπέρασε 19-18, ενώ από το 19-19 ο ΟΦΗ έκανε σερί 6-0 για το 25-19 και το 3-0 σετ.

Τα σετ: 0-3 (23-25, 16-25, 19-25)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τάκης Χριστοφορίδης): Γραμμενούδης, Στουτζίνσκι, Χρ. Στεφανίδης, Γιαράμπα, Βαρβεσιώτης, Γιάγκος / Μιχελάκης (λ), Σιούτης, Ντουντούδης, Κουπατσιάρης.

Ο.Φ.Η. (Κώστας Δεληκώστας): Ντεβούις, Αρπάχου, Βιέτζορεκ, Βαϊόπουλος, Τσέλιος, Βάργκας / Δαρίδης (λ.), Στεφανίδης, Κάλας

Ο προπονητής του Φιλίππου Βέροιας Τάκης Χριστοφορίδης είπε: «Ο ΟΦΗ ήρθε με καλή ψυχολογία, εμείς προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά, αλλά παρά την προσπάθειά του Γιάγκου, δεν μπορείς να καλύψεις το κενό του Σονάρι με τίποτα. Δεν είχαμε καθόλου επίθεση από το κέντρο, όταν ήταν μπροστά ο Γιάγκος, μας πίεσαν πάρα πολύ στο σερβίς, προσπαθήσαμε να παίξουμε λίγο μπλοκ άμυνα, αλλά οι αντίπαλοι ήταν πάρα πολύ καλοί στην επίθεση. Τα κενά που φύγαμε μπροστά στο παιχνίδι, δεν είχαμε καθαρό μυαλό γιατί καμία φορά από την πίεση , κάνεις λάθος.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Κώστας Δεληκώστας ανέφερε μετά το παιχνίδι: "Θα κυνηγήσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος και μετά θα κάνουμε ταμείο. Υπάρχουν κάποιες μαθηματικές ελπίδες για την 6η θέση και θα το προσπαθήσουμε. Τώρα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι στο γήπεδο μας, με τη Σύρο και θα το παλέψουμε".