Ανατροπή: Νέος προπονητής βόλεϊ του Ολυμπιακού ο Τζουλιάνι

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι  θα είναι ο νέος προπονητή της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού

Ανατροπή: Νέος προπονητής βόλεϊ του Ολυμπιακού ο Τζουλιάνι

Στο πρόσωπο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι βρήκε τελικά ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Καζάζη στην τεχνική ηγεσία του βόλεϊ Ανδρών.

O Oλυμπιακός χτύπησε την πόρτα του Ιταλού Αλμπέρτο Τζουλιάνι

Ο σπουδαίος Ιταλός προπονητής στην αρχή είχε αρνηθεί την πρόταση των «ερυθρόλευκων» καθώς μετά απο πολύχρονη εργασία χειμώνα-καλοκαίρι σε κλαμπ και στην εθνική Σλοβενίας, ήθελε να ξεκουραστεί. Μίλησε όμως με την οικογένεια του, που ήθελε διακαώς να έρθει στην Ελλάδα και ειδοποίησε ότι ξανασυζητά το ενδεχόμενο να δουλέψει στον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε και με τον Άλεν Παγένγκ που ήταν παίκτης του στη Σλοβενία. Τηλεφώνησε λοιπόν ξανά στον Ολυμπιακό και είπε ότι θέλει να λύσει τις όποιες εκκρεμότητες με την Ρεζόβια και μετά θα δώσει την οριστική απάντηση. Πριν από λίγο λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε θετικά και ως την Κυριακή θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός μάλιστα αναμένεται να τον ανακοινώσει και επίσημα εντός της ημέρας.

Ο Τζουλιάνι γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1964, έχει στο παλμαρέ του, το Κύπελλο Συνομοσπονδίας με το Κούνεο το 2010 και δούλεψε σε μεγάλες ομάδες όπως η Μαστεράτα, η Πιατσέντσα, η Βερόνα και στην Τουρκία με τη Χάλκμπανκ κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα.

Ταυτόχρονα είναι προπονητής της Σλοβενίας και τον Οκτώβριιο ξεκίνησε στην πολωνική Ρεζόβια, αλλά διέκοψαν πρόσφατα τη συνεργασία τους και αντικαταστάθηκε από τον σπουδαίο Αργεντίνο Μέντες.

Η Asseco Resovia SA και ο Alberto Giuliani αποφάσισαν με συμφωνία να τερματίσουν τη συνεργασία τους στις 27 Δεκεμβρίου 2021.

«Ευχαριστούμε τον κόουτς Τζουλιάνι για τη δέσμευσή του και τη δουλειά του για τον σύλλογό μας. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί και περάσαμε πολλές όμορφες στιγμές μαζί που θα μείνουν στη μνήμη μου», δήλωσε ο Piotr Maciąg, Διευθύνων Σύμβουλος της Asseco Resovia.

Ο Τζουλιάνι οδηγεί τη Ρεσόβια από τη σεζόν 2020/21. Την πρώτη χρονιά της δουλειάς του, πήρε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και φέτος μετά από 12 αγώνες ήταν έβδομη με πέντε νίκες και επτά ήττες.

Ο Τζουλιάνι θα επαναξιολογήσει το ρόστερ του Ολυμπιακού, γι αυτό "πάγωσε" και η μετακίνηση του Ηρακλή Παπαδόπουλου στον Φίλιππο Βέροιας και θα αναζητήσει λογικά έναν ξένο παίκτη που θα αποτελέσει τον ηγέτη του πρωταθλητή.