Kόλλησε στον ακραίο ο Ολυμπιακός - Τα ρόστερ των 8 ομάδων της Volley League ανδρών

H ύπαρξη τεσσάρων σπουδαίων ανταγωνιστικών ομάδων -Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου- σε συνδυασμό με έσοδα από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών επαναφέρουν το ελληνικό βόλεϊ στην ευρωπαϊκή ελίτ και το μεταγραφικό παζάρι είναι πλούσιο και για τις οκτώ ομάδες της Βόλεϊ Λιγκ ανδρών. Kόλλησε στον ακραίο ο Ολυμπιακός

Kόλλησε στον ακραίο ο Ολυμπιακός - Τα ρόστερ των 8 ομάδων της Volley League ανδρών

Βέβαια και το φετινό πρωτάθλημα θα έχει πάλι τέσσερις ομάδες για τον τίτλο και άλλες τέσσερις που δεν θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, άντε να κάνουν συνολικά 3-4 νίκες απέναντι στους «μεγάλους», χωρίς μάλιστα το άγχος του υποβιβασμού. Για τρίτη σερί περίοδο δεν υποβιβάζεται κανένας, μιλάμε για κλειστή λίγκα, αφού ο τελευταίος με τέσσερις ξένους θα παίξει μπαράζ με τον τρίτο της Πρι Λιγκ που θα έχει το πολύ δύο ξένους. Σε μια άνιση μάχη.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε γρήγορα, αλλά κόλλησε στον δεύτερο ξένο ακραίο, τον αντικαταστάτη του Φρομ, που δυστυχώς για τον πρωταθλητή έκλεισε εδώ και μήνες στη Γαλλία, φοβούμενος την αβεβαιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Στον Πειραιά έμεινε ο Μιγιαΐλοβιτς, αποκτήθηκε τρίτος ακραίος ο διεθνής Δαλακούρας αντί του Ριζόπουλου και παρέμεινε ο Εφραιμίδης. Στους κεντρικούς παρέμειναν ο Ανδρεάδης και ο Χαραλαμπίδης, ενώ ο σπουδαίος Παγένκ αντικατέστησε τον Όκολιτς και επέστρεψε ο Νίκος Ζουπάνι σε διαφορετικό ρόλο. Θα παίξει κεντρικός, αλλά αν στραβώσει κάτι, μπορεί να αγωνιστεί και ως διαγώνιος, θέση που κατέχει ο Έγκλεσκαλνς, μαζί με τον νεοαφιχθέντα Ηρακλή Παπαδόπουλο. Λίμπερο παρέμειναν οι Ζήσης, Τζιάβρας. Ενισχύθηκε λοιπόν ο Ολυμπιακός στο κέντρο, στην πάσα παρέμειναν οι Στιβαχτής, Κασαμπαλής, που ξεκίνησαν και πέρυσι, αφού το πλάνο για απόκτηση ξένου πασαδόρου δεν προχώρησε, μετά την αδιαλλαξία του Τζούριτς να δοκιμαστεί ως κεντρικός κι εφόσον πείσει, να πληρωθεί αδρά. Όσον αφορά τον ξένο ακραίο, παρέλασαν διάφορα ονόματα όπως ο Πορτογάλος Φερέιρα, ο Βραζιλιάνος Καντού, οι Ολλανδοί Κόι, Βαν Γκάρντενερ, οι Καναδοί Χογκ, Μάαρ, ο Ρώσος Μπερέζκο, αλλά δεν προχώρησαν οι μεταγραφές τους για διάφορους λόγους. Ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας είναι που θα κάνει τη διαφορά, γι’ αυτό και εξετάζουν προσεκτικά όλες τις περιπτώσεις και περιμένουν μπας και βρουν κάποιο… λαβράκι στην αγορά. Θέλουν ξένο που θα κάνει τη διαφορά...

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του έριξε πολύ χρήμα και θα στηριχθεί σε τρία ελληνόπουλα, στην υποδοχή, τους Ανδρεόπουλο, Ράπτη, Πρωτοψάλτη, κάτι που είναι ευλογία αλλά και κατάρα αν δεν υπάρξει καλή διαχείριση και προκληθούν γκρίνιες. Ο Ανδρεόπουλος για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια θα παίξει με τέσσερις ξένους, με την προσθήκη του Βέλγου διαγώνιου Βαν Ντε Ντρις και τη μετατόπιση του Ράπτη στη φυσική θέση του, ως ακραίου με υποδοχή. Ενίσχυσε και το κέντρο του με την προσθήκη του αμφιλεγόμενου Στάλεκαρ δίπλα στον Ρανγκέλ, παρέμειναν ο Γιάκομπσεν και ο λίμπερο Γκαράς, αντικατέστησε τον Στεφάνου.

Ο ΠΑΟΚ έφερε πίσω τον Γιάννη Καλμαζίδη που άλλαξε όλους τους ξένους, ενώ κράτησε τους Κοκκινάκη, Κουμεντάκη. Βρήκε βέβαια στην ομάδα τον Καναδό πασαδόρο Ουόλς και τον Καναδό κεντρικό Μπράουν, οι οποίοι είχαν αποκτηθεί πριν αναλάβει την ομάδα. Αυτός προσέθεσε στο παζλ δύο Λευκορώσους, τον ακραίο Κουκλίνσκι και τον διαγώνιο Αρτούρ Ούντρις. Θα στηριχθεί στο σύνολο, με τον Ούντρις επικεφαλής της ορχήστρας.

Ο Φοίνικας Σύρου άλλαξε όλη την ομάδα, πλην των Παπαγγελόπουλου, Στερν. Έχει πολύ δυνατό κέντρο με τους Κόστα, Παπαλεξίου, Παπαγγελόπουλο, Τζούριτς, κι αν ο τελευταίος είναι σε καλή κατάσταση, το μπλοκ του θα είναι απροσπέλαστο. Προπονητής θα είναι ο Ιταλός Φούλβιο Μπερτίνι, που έφερε μαζί του από τη Ναντ τον Σλοβάκο διαγώνιο Μιγάλοβιτς. Στο νησί θα βρίσκεται και ο επαναπατρισθείς Φράγκος. Ο ασταθής Ράντκε αντικαταστάθηκε από τον σπουδαίο Γερμανό Γιαν Τσίμερμαν.

Από εκεί και πέρα οι τέσσερις επόμενες ομάδες θα προσπαθήσουν να κάνουν εκπλήξεις απέναντι στους «μεγάλους». Η Κηφισιά πορεύεται πλέον με προπονητή τον Γιάννη Ορφανό αντί του Νίκου Ζαλμά που αποχώρησε μετά από αρκετά χρόνια, θα έχει για πρώτη φορά ξένο πασαδόρο (ο Νικολάκης έγινε βοηθός προπονητή), τον Ολλανδό Ντεβάιερ, που θα πασάρει στον Γερμανό διαγώνιο Μαρξ που εντυπωσίασε στον ΟΦΗ. Κράτησε τον διεθνή Κωτσάκη και τον πολύ καλό λίμπερο Κοντοστάθη.

Ο ΟΦΗ πήρε προπονητή τον Δεληκώστα που άλλαξε τα πάντα. Στο καλούπι του Παμβοχαϊκού έφτιαξε φτηνή ομάδα με άγνωστους ξένους, δυο-τρία παιδιά από την Κρήτη με τετράδα από την ήπειρο της Αμερικής (ένας από ΗΠΑ, ένας Αργεντινός, ένας Βενεζουελάνος και ένας Πορτορικανός).

Ο Φίλιππος Βέροιας θέλει να συνεχίσει την ανοδική πορεία του με άξονες τους Προύσαλη, Τζουμάκα και τρεις Βραζιλιάνους, ευελπιστώντας ότι αυτήν τη φορά θα έχει και τη βοήθεια των οπαδών του. Καυτή έδρα αν επιτραπούν θεατές και όρεξη για πρόοδο. Ο Μίλων συνεχίζει και φέτος με τον Θανάση Ψάρα, που έκανε αξιόλογη ομάδα με τον Φινλανδό Καϊσλασάλο, δύο ξένους κεντρικούς, πασαδόρο από την Αργεντινή και τον ταλαντούχο Σπύρο Χανδρινό που δεν κλήθηκε στην Εθνική.

Με εννιά Ευρωπαίους

Για πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε τέσσερις εκπροσώπους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Φοίνικα στο Cev Cup και τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ στο Τσάλεντζ Καπ. Πέντε ομάδες θα έχουμε στα Κύπελλα Ευρώπης γυναικών, με τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΟ Θήρας στο Cev Cup και τους Παναθηναϊκό, Θέτιδα Βούλας στο Τσάλεντζ Καπ. Λόγω της απουσίας μας από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να παίξει προκριματικά για να αγωνιστεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΡΟΣΤΕΡ

Ολυμπιακός

Ακραίοι: Νίκολας Μιγιαΐλοβιτς (Σερβία), Ανέστης Δαλακούρας, Δημήτρης Εφραιμίδης

Διαγώνιοι: Έρμανς Έγκλεσκαλνς (Λετονία), Ηρακλής Παπαδόπουλος

Κεντρικοί: Ανδρέας Ανδρεάδης, Νίκος Ζουπάνι, Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Άλεν Παγένκ (Σλοβενία)

Πασαδόροι: Κώστας Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης, Δημήτρης Τζιάβρας

Προπονητής: Δημήτρης Καζάζης

Παναθηναϊκός

Ακραίοι: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αλέξανδρος Ράπτης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Βασίλης Σερεμέτης

Διαγώνιοι: Μπραμ Βαν Ντε Ντρις (Ολλανδία), Άγγελος Μάρκου

Κεντρικοί: Σάσο Στάλεκαρ (Σλοβενία), Αχιλλέας Μπάσης, Λούκας Ρανγκέλ (Βραζιλία)

Πασαδόροι: Άλεξ Γιάκομπσεν (Δανία), Ρουσόπουλος Φάνης

Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς, Σωτήρης Συναδινός

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος

ΠΑΟΚ

Ακραίοι: Πάβελ Κουκλίνσκι (Λευκορωσία), Ραφαήλ Κουμεντάκης, Σωτήρης Σωτηρίου, Tζουμάκας Στέλιος

Διαγώνιοι: Αρτούρ Ούντρις (Λευκορωσία), Αλέξανδρος Μπούτος

Κεντρικοί: Αντρέ Μπράουν (Καναδάς), Γιώργος Πετρέας, Τάσος Γάτσης, Γιάννης Τακουρίδης

Πασαδόροι: Μπρετ Ουόλς (Καναδάς)

Λίμπερο: Κοκκινάκης Μενέλαος

Προπονητής: Γιάννης Καλμαζίδης

Φοίνικας Σύρου

Ακραίοι: Ανδρέας Φράγκος, Ζίγκα Στερν (Σλοβενία), Κώστας Καπετανίδης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Διαγώνιοι: Πέταρ Μιχάλοβιτς (Σλοβακία), Δημήτρης Ποχάνης

Κεντρικοί: Ντέιβιντ Κόστα (Βραζιλία), Μίταρ Τζούριτς, Παπαλεξίου Γιώργος, Νίκος Παπαγγελόπουλος

Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Γιαν Τσίμερμαν (Γερμανία)

Λίμπερο: Βασίλης Καρασαββίδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Προπονητής: Φούλβιο Μπερτίνι (Ιταλία)

Μίλων

Ακραίοι: Κυριάκος Σπυριούνης, Βασίλης Μούχλιας, Σπύρος Χανδρινός, Ηλίας Λάππας

Διαγώνιοι: Καϊσλασάλο Σαμούλι (Φινλανδία), Δημόπουλος Νίκος

Κεντρικοί: Μπράιαν Αβίλα (Κούβα), Δορδοκίδης Θόδωρος, Μάσιεφ Μπόρις (Πολωνία), Τσαρκάτογλου Μίλτος, Παπαδάκης Γιάννης

Πασαδόροι: Πάμπλο Ούρτσεβιτς (Αργεντινή), Γιώργος Δρογκάρης

Λίμπερο: Άρης Χανδρινός, Σπύρος Βελούδης

Προπονητής: Θανάσης Ψάρας

Κηφισιά

Ακραίοι: Φρίξος Κωτσάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Κωστόπουλος

Διαγώνιοι: Kρίστοφερ Μαρξ (Γερμανία), Παλαιολόγος Δημήτρης

Κεντρικοί: Δημοσθένης Λινάρδος, Ιβάν Μίχαϊ (Κροατία), Σπηλώτης Αντώνης, Νίκος Μελλές

Πασαδόροι: Φρικ Ντεβάιερ (Ολλανδία), Ρούσης Λυκούργος

Λίμπερο: Γρηγόρης Κοντοστάθης, Τάσος Σωνάκης

Προπονητής: Γιάννης Ορφανός

Φίλιππος Βέροιας

Ακραίοι: Εντού (Βραζιλία), Αμπράο (Βραζιλία)

Διαγώνιοι: Τζουμάκας Γιώργος

Κεντρικοί: Γκλάστον (Βραζιλία)

Πασαδόροι: Προύσαλης Κώστας

Λίμπερο: Γιώργος Μιχελάκης, Αντώνης Μπουράκης

Προπονητής: Τζουμάκας Σωκράτης

ΟΦΗ

Ακραίοι: Χουάν Βάσκες (Βενεζουέλα), Πελεγρκίν Βάργκας (Πουέρτο Ρίκο), Σαλταφερίδης Χρήστος

Διαγώνιοι: Ράντι Ντουίζι (ΗΠΑ), Τζουγκραράκης Αλέξανδρος

Κεντρικοί: Παρασκευάς Τσέλιος, Βαγιόπουλος Ευάγγελος, Θόδωρος Βουλκίδης

Πασαδόροι: Φερνάντο Αρπάιου (Αργεντινή), Μιχαήλ Άγγελος Στεφανίδης

Λίμπερο: Άκης Δαρίδης, Τεφτσής Μιχάλης

Προπονητής: Κώστας Δεληκώστας