Εθνική Ελλάδας: Νικηφόρο ξεκίνημα στον προκριματικό όμιλο της Γεωργίας με την οικοδέσποινα (3-0)

Η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 3-0 την διοργανώτρια Γεωργία του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021 στο εναρκτήριο ματς των υποχρεώσεων της εκεί.

Εθνική Ελλάδας: Νικηφόρο ξεκίνημα στον προκριματικό όμιλο της Γεωργίας με την οικοδέσποινα (3-0)

Mε το «δεξί» ξεκίνησε στην Τιφλίδα της Γεωργίας η Εθνική Ανδρών την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβεβαίωσε με 3-0 (25-12, 25-14, 25-12) την ανωτερότητά του απέναντι στη διοργανώτρια ομάδα του α’ προκριματικου γύρου του F’ Ομίλου και το Σάββατο (08/05) στις 14:30 αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο σε «ματς κλειδί» για την πρόκριση.

Από την αρχή του αγώνα, που λόγω διαφοράς δυναμικότητας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, οι «γαλανόλευκοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό της και χωρίς να δώσει οι δικαίωμα στη Γεωργία να την αμφισβητήσει, κατάφερε με αποτελεσματικότητα στην επίθεση και το πολύ καλό μοίρασμα του Στιβαχτή να ξεφύγει με 12-7 και 18-10. Μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα οι 7 από τους 10 πόντους της «οικοδέσποινας» ήταν από «δώρα» της Εθνικής, η οποία ανεβάζοντας σταδιακά ρυθμό εκτόξευσε τη διαφορά στο 23-11 και με τον άσο του Κασαμπαλή έφτασε δια περιπάτου με 25-12, στο 1-0.

Ανάλογη εικόνα είχε και το δεύτερο σετ. Η Εθνική προηγήθηκε με συνεχόμενους πόντους από τον Πρωτοψάλτη 9-6, με τον άσο της ομάδας να πηγαίνει στο σερβίς στο 12-7 και να φεύγει έπειτα από πολύ ώρα, έχοντας ανεβάσει τη διαφορά στο 18-8.

Εν τω μεταξύ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, , έκανε εκτεταμένο ροτέισον, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, ωστόσο χωρίς να χαλάσει ο ρυθμός με τις αλλαγές η ελληνική ομάδα ζευγάρωσε με 25-14 τα κερδισμένα σετ.

Στο τρίτο η Εθνική ξεκίνησε με πασαδόρο τον Κασαμπαλή, που στο προηγούμενο σετ αντικατέστησε τον Στιβαχτή και ούσα εμφανώς ανώτερη από την άπειρη Γεωργία έφτασε με 25-12 στην πρώτη της νίκη.

Ανδρεόπουλος: Βήμα πρόκρισης με νίκη επί του Μαυροβουνίου

Για το ματς ο διεθνής πασαδόρος Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Σήμερα αρχίσαμε με επιτυχία τις υποχρεώσεις μας στη διοργάνωση των προκριματικών. Γνωρίζαμε ότι η Γεωργία ήταν κατώτερη ομάδα από εμάς, αλλά πέρα από τους τρεις βαθμούς της νίκης κέρδος για εμάς είναι ο σεβασμός που δείξαμε τόσο απέναντι στην οικοδέσποινα, όσο και στην ομάδα μας. Το αυριανό ματς με το Μαυροβούνιο είναι το ένα από τα 2 δύσκολα ματς του ομίλου μας και πιστεύω ότι με ένα θετικό αποτέλεσμα θα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση».

Εξάλλου ο διεθνής πασαδόρος Σταύρος Κασαμπαλής σημείωσε: «Είναι σημαντικό ότι στο πρώτο ματς παιχνίδι στη διοργάνωση, είμαστε νικητές και μάλιστα με άνεση στο σκορ. Οι προπονητές μας είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν το χρόνο συμμετοχής στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, μιας και σε τέτοιες διοργανώσεις ένα από τα σημαντικότερα θέματα είναι η διαχείριση της κούρασης και των συνεχόμενων παιχνιδιών». Αύριο μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα, όπως το Μαυροβούνιο. Θα πρέπει να κρατήσουμε σταθερό ρυθμό στο παιχνίδι μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή έως το τέλος, γιατί οι αντίπαλοί μας είναι πολύ έμπειροι αθλητές και μπορούν να εκμεταλλευτούν την παραμικρή ευκαιρία που θα τους δώσεις».

Από την πλευρά του τεχνικός της Γεωργίας Αχβελαντάνι Σουλχανί : «Είμαστε μία νέα και άπειρη ομάδα και λόγω της απαγόρευσης διεξαγωγής του πρωταθλήματος μας, εξαιτίας της πανδημίας, είχαμε πολύ καιρό να κάνουμε προπόνηση. Σήμερα δώσαμε ευκαιρίες και σε κάποια νέα παιδιά, αφού για μας τέτοια παιχνίδια με δυνατές ομάδες, αποτελούν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Η ελληνική ομάδα μου άρεσε πολύ και της εύχομαι το καλύτερο στην διοργάνωση».

*Οι πόντοι της Γεωργίας προήλθαν από 0 άσσους, 13 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και της Ελλάδας προήλθαν από 12 άσσους, 45 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Τσχολάρια 2 (2/3 επ., 17% υπ. - 00% άριστες), Τσατσούα Ντ. 3 (3/13 επ., 12% υπ.-04% άριστες), Χβιστάνι, Τσατσούα Οτ., Ζακαΐντζε 0 (0/7 επ.), Νουτσουμπίντζε 1 (1/4 επ.) / Χεϊραμπάντι (λ, 28% υπ. - 22% άριστες), Κατσιμπάγια (λ), Τεβντοράντζε 5 (3/9 επ., 2 μπλοκ), Γκορντάντζε 2 (2/2 επ.), Μελάντζε 2 (2/2 επ., 25% υπ.-25% άριστες).

ΕΛΛΑΔΑ: Στιβαχτής 1 (1/1 επ.), Πετρέας 7 (7/8 επ., 1 μπλοκ), Βουλκίδης 9 (7/8 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 11 (8/10 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 40% υπ. - 40% άριστες), Πρωτοψάλτης 14 (9/11 επ., 5 άσσοι, 83% υπ. - 67% άριστες), Ζουπάνι 6 (5/9 επ., 1 άσσος) / Κοκκινάκης (λ, 86% υπ. - 43% άριστες), Ζήσης (λ), Παπαγγελόπουλος 1 (0/1 επ., 1 άσσος), Μήλης 4 (3/5 επ., 1 άσσος), Κασαμπαλής 1 (1 άσσος), Ανδρεόπουλος, Ράπτης 6 (5/7 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. - 00% άριστες).