O θηριώδης Άλεν Παγένκ στον Ολυμπιακό (vid)

Ο 35 χρονος κεντρικός (2.03) Άλεν Παγένκ, στέλεχος της εθνικής Σλοβενίας θα είναι ο νέος κεντρικός μπλοκέρ του Ολυμπιακού.

O θηριώδης Άλεν Παγένκ στον Ολυμπιακό (vid)

Τον σπουδαίο Σλοβένο Άλεν Παγένκ απέκτησε ο Ολυμπιακό, πρόκειται για τον καλύτερο κεντρικό μπλοκέρ που είδαμε την τελευταία δεκαετία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στέλεχος της εθνικής Σλοβενίας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα Ευρωβόλει 2015, 2019, έπαιζε στη γαλλική Πουατιέ. Ήταν βασικός μαζί με τον Γκλάστοουν που πήγε στη Βέροια και τρίτο τον Πετρέα που θα παίξει στον ΠΑΟΚ. Διακρίνεται και για το σερβίς του, αφού στο Ευρωπαϊκό Λιγκ του 2011 αναδείχθηκε κορυφαίος σέρβερ. Κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Λιγκ 2011, 2015 και το Τσάλεντζερ Καπ 2011. Yπήρξε δύο φορές πρωταθλητής Ιταλίας, το 2012 και το 2013 με τη Λούμπε. Είναι πελάτης των Νόβι-Μιχαλόπουλου, γεγονός που αποδεικνύει ότι λύθηκε η παρεξήγηση που υπήρξε με τον Σότσι και συνεχίζουν κανονικά τη συνεργασία τους.

Ο Παγένκ υπέγραψε κλειστό διετές συμβόλαιο, κι αυτό ήταν το σημείο-κλειδί που υπέγραψε στον Ολυμπιακό, αφού ο Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας Σύρου του προσφέραν μονοετές, εκτός φυσικά από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Eίναι πολύ καλός μπλοκέρ και απειλεί από παντού, αρκεί να βρεθεί με τους πασαδόρους του Ολυμπιακού! Ο Παγένκ θα πάρει 50.000 ευρώ και άλλα τόσα για τον δεύτερο χρόνο. Εφόσον ο Ολυμπιακός δεν τον θέλει και την επόμενη περίοδο θα τον αποζημιώσει με 5.000 ευρώ και θα τον αφήσει ελέυθερο.

Στη Σλοβενία κατέκτησε τα πάντα με την Μάριμπορ και την ΑCH και στη συνέχεια έπαιξε στις ιταλικές Βερόνα, Λούμπε, στην τουρκική Φενέρ Μπαχτσέ, στις πολωνικές Γιαστρέμπσκι, Ράντομ και στη γαλλική Πουατιέ.