O Oλυμπιακός θέλει τον Τζούριτς για κεντρικό μπλοκέρ

Η έλλειψη σπουδαίων Ελλήνων βολειμπωλιστών  οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε πρόταση στον Μίταρ Τζούριτς για τη θέση του κεντρικού μπλοκέρ.

O Oλυμπιακός θέλει τον Τζούριτς για κεντρικό μπλοκέρ

Μετά απο 11 χρόνια απουσίας από τον Ρέντη ο Μίταρ Τζούριτς ενδέχεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό αν δεχθεί να ρίξει το κασέ του και να παίξει στη θέση του κεντρικού μπλοκέρ.

Το δίλημμα στον Ολυμπιακό είναι αν πρέπει δίπλα στους Έγκλεσκαλνς, Μιγαήλοβιτς και σε νέο ξένο ακραίο (αποχώρησε ο Φρομ), να πάρει ξένο πασαδόρο (να πλαισιώσει τον Στιβαχτή που θα συνεχίσει) ή ξένο κεντρικό μπλοκέρ και θα βγει από αυτό αν βρει σπουδαίο Έλληνα να καλύψει μια από τις δύο θέσεις. Οι Ντίμα Φιλίποφ, Γιώργος Πετρέας που μπορούσαν να πάρουν να καλύψουν τα κενά δεν είναι στο στόχαστρο του πρωταθλητή και δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλοι σπουδαίοι Έλληνες για να λύσουν τον γρίφο.

Μόνο ο Μίταρ Τζούριτς μπορεί να καλύψει το κενό και να λύσει τον γόρδιο δεσμό με προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να παίξει κεντρικός μπλοκέρ, κάτι που αποδέχθηκε ο ελληνοποιημένος παίκτης, αφού από αυτή τη θέση ξεκίνησε και δεν θα επιβαρυνθεί όσο αν έπαιζε διαγώνιος.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να υπογράψει χαμηλό συμβόλαιο και εφόσον αποδειχθεί ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο και στις επιβαρύνσεις να του κάνουν αναπροσαρμογή.

Κι αυτό γιατί ο Τζούριτς τα δύο τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να παίξει σε υψηλό επίπεδο λόγω τραυματισμών. Είναι όμως ακόμη σε καλή ηλικία, 31 χρονών, γι αυτό και ο Ολυμπιακός του ζητάει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως κεντρικός, κι αν τα καταφέρει, να του δώσει τις 60.000 ευρώ που θέλει. Ο Τζούριτς όμως απαιτεί αυτά τα χρήματα με την υπογραφή συμβολαίου κι εκεί κολλάει προς το παρόν η μεταγραφή του και η επιστροφή στον Ολυμπιακό.

Να θυμίσουμε ότι ο Τζούριτς επέστρεψε πρόπερσι στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και του έλυσαν εν μέσω περιόδου το συμβόλαιο, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και φέτος στην ACH Λιουμπλιάνα.

Και τις δυο χρονιές έπαιξε όμως διαγώνιος, ενώ ο Ολυμπιακός του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει ως κεντρικός σε υψηλό επίπεδο, αρκεί να δεχθεί να δοκιμαστεί για δυο-τρεις μήνες, κι εφόσον αποδειχθεί ότι μπορεί να ανταπεξέλθει να πάρει και τα χρήματα που θέλει.