Το αφιέρωμα της ΕΤ-3 στον Νίκο Σαμαρά (vid)

O Nίκος Σαμαράς έδωσε το όνομα του στο Λιγκ Καπ βόλεϊ και η ΕΤ-3 ετοίμασε αφιέρωμα με αφορμή το φαίναλ φορ της Βέροιας.

Το αφιέρωμα της ΕΤ-3 στον Νίκο Σαμαρά (vid)

O Νίκος Σαμαράς (Στουτγκάρδη, 1 Ιουλίου 1970 - Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2013) ήταν ένας εκ των σπουδαιότερων Ελλήνων βολεϊμπωλιστων, που ταύτισε το όνομα του με την Ορεστιάδα, αν και αγωνίσθηκε σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Μίλωνα και Ηρακλή με τον οποίο κατέκτησε το μοναδικό τρόπαιο της καριέρας του, το Κύπελλο στην Πάτρα.

Με τη φανέλα της εθνικής ομάδας των ανδρών (στην οποία διετέλεσε αρχηγός) κατέγραψε συνολικά 263 συμμετοχές και με των εφήβων άλλες 160. Τη σεζόν 2012-13 αγωνιζόταν και προπονούσε την ομάδα της Λήμνου, τόπο όπου είχε εγκατασταθεί μόνιμα από το 2009. Αποτελούσε παίκτη σύμβολο για το ελληνικό βόλεϊ.

Στις 4 Ιανουαρίου 2013 κατέρρευσε ξαφνικά έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε, ενώ βρισκόταν σε σπίτι φίλων του στην Αθήνα. Διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο αλλά είχε ήδη πεθάνει στο ασθενοφόρο, από εγκεφαλικό ανεύρυσμα, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Κηδεύτηκε στη Λήμνο, την οποία είχε επιλέξει ως τόπο κατοικίας και δεύτερη πατρίδα του, με μεγάλες τιμές. Τη δαπάνη ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, ενώ η σορός του αδικοχαμένου αθλητή μεταφέρθηκε στη Λήμνο με στρατιωτικό αεροσκάφος C130.