Τι άλλαξε στον Ολυμπιακό για να πάρει το πρωτάθλημα βόλεϊ

Τελείωσε πρόωρα το πρωτάθλημα βόλεϊ, άπαντες αναγνώρισαν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αν και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, σκαρφίστηκε διάφορες δικαιολογίες

Τι άλλαξε στον Ολυμπιακό για να πάρει το πρωτάθλημα βόλεϊ

Τελείωσε πρόωρα το πρωτάθλημα βόλεϊ, άπαντες αναγνώρισαν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, αν και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, σκαρφίστηκε διάφορες δικαιολογίες, η κούπα όμως επέστρεψε στον Πειραιά με προσεγμένες και συντονισμένες κινήσεις.

Ο Ολυμπιακός έχασε πέρσι το πρωτάθλημα γιατί δεν είχε παίκτες με προσωπικότητα σε καίριες θέσεις και όταν έφτασε η ώρα της κρίσης κατέρρευσαν με επικεφαλής τον προπονητή τους Φερνάντο Μουνιόθ. Στον Πειραιά είπαν να αλλάξουν το χαρτί και να επενδύσουν σε ξένους και όχι σε Έλληνες όπως την περασμένη χρονιά, παίρνοντας ταυτόχρονα το ρίσκο να στηριχθούν στον 40χρονο Κώστα Στιβαχτή, που ποτέ δεν είχε παίξει βασικός στον Ολυμπιακό. Διάλεξαν λοιπόν τον Μιγιαΐλοβιτς, έναν παίκτη που βγάζει φωτιές, με απαράμιλλο πάθος, έναν Σέρβο πολεμιστή που πήρε την ομάδα στις πλάτες του και γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, αφού πέρασε από Αλεξανδρούπολη και Σύρο. Και δεν έβγαλε τραυματισμό όπως τα τελευταία χρόνια.

Δίπλα του ο βαρύς Φρομ, που δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και να βρεθεί με τον πασαδόρο, για αυτό και έγιναν σκέψεις αντικατάστασής του τον χειμώνα. Όταν όμως ο Γερμανός βρήκε τα πατήματά του, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ήταν άλλος παίκτης και θανατηφόρα δύναμη από το σερβίς. Το σερβίς εξάλλου είναι και η δύναμη πυρός του Ολυμπιακού. Στην παρέα προστέθηκε και ο Έγκλεσκαλνς, επιλογή του Καζάζη και στην πρώτη θητεία του στον Ρέντη. Και ο Λετονός ήταν μεταμορφωμένος με πλούσιες εμπειρίες από το γαλλικό πρωτάθλημα και ενώ δείλιαζε παλιά στις κρίσιμες φάσεις, στα τελειώματα των σετ, τώρα ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής.

Η διάγνωση της περσινής αρρώστιας μιλούσε και για έλλειψη σπουδαίων μπλοκέρ, για αυτό επέλεξαν τον Σέρβο Όκολιτς και τον Ιανουάριο πρόσθεσαν στη «φαρέτρα» τον Ανδρέα Ανδρεάδη, τον κορυφαίο Έλληνα μπλοκέρ, που έφυγε λόγω παρεξήγησης το καλοκαίρι. Λίρα εκατό και ο λίμπερο Ζήσης, ένα παιδί με φλόγα στην ψυχή, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται το διοικητικό κενό στον Παναθηναϊκό με «κλοπή» του από το Μαρούσι.

Σημαντικές και οι δύο κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Καζάζης παραδέχθηκε το λάθος του με τον Ανδρεάδη, τον πήρε ο ίδιος τηλέφωνο και τον έπεισε να γυρίσει στον Ρέντη. Ταυτόχρονα αποκτήθηκε ο έμπειρος Νικολάκης που αντικατέστησε τον άπειρο Κασαμπαλή και ο Στιβαχτής ήταν πλέον απελευθερωμένος. Ταυτόχρονα ο Αλεξανδρουπολίτης πασέρ πήρε εμπειρίες στην Κηφισιά.

Μεγάλο όπλο για τον φετινό Ολυμπιακό και ο νέος Δημήτρης Καζάζης, που άφησε στο χρονοντούλαπο τον φοβικό εαυτό του, έμαθε από τα λάθη του, έγινε εξωστρεφής και μετέδωσε την ενέργειά του στην ομάδα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι υπερήφανος για την ομάδα βόλεϊ, αν και μουντζούρωσε λίγο την εικόνα της με την ήττα από τον ΠΑΟΚ και έδωσε δικαίωμα στον «Δικέφαλο» αλλά και στον Φοίνικα να πιστέψουν ότι μπορούν να τον κερδίσουν στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ στη Βέροια (17-18 Απριλίου). Καλύτερα βέβαια, για να έχει και περισσότερο ενδιαφέρον η διοργάνωση, με τον Όκολιτς να δίνει το «παρών», αφού το διάστρεμμα που έπαθε στην Πυλαία ήταν ελαφρύ...

Στον Πειραιά εξάλλου χτίζουν από τώρα την ομάδα της νέας περιόδου, με στόχο να κρατήσουν όλους τους βασικούς, αλλά και να αποκτήσουν δύο τρεις ταλαντούχους παίκτες που θα είναι το μέλλον της ομάδας, για να μάθουν δίπλα στους έμπειρους. Και φυσικά θα επιστρέψουν και στην Ευρώπη, γιατί ο Ολυμπιακός έγινε μεγάλος μέσω των ευρωπαϊκών διακρίσεων, μαζί με τα 30 πρωταθλήματα και τα 16 Κύπελλα.