Δεν σταματάει το πρωτάθλημα βόλεϊ αν ο Ολυμπιακός πάρει τον τίτλο

Μετά από λογικό αίτημα του Παναθηναϊκού να συνεχιστεί το πρωτάθλημα βόλεϊ (Volley League  ανδρών)  λόγω Ευρώπης, όλα δείχνουν ότι θα πάμε ως το τέλος, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός κερδίσει και μαθηματικά την Τρίτη τον τίτλο, ενώ θα γίνει 16,17, 18 Απριλίου το Λιγκ Καπ.

Δεν σταματάει το πρωτάθλημα βόλεϊ αν ο Ολυμπιακός πάρει τον τίτλο

Ως τώρα επικρατούσε η άποψη να σταματήσουν όλα, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την Τρίτη τον Παναθηναϊκό και χάσει ένα βαθμό ο Φοίνικας γιατί θα κατακτούσε μαθηματικά τον τίτλο. Αυτό βέβαια θα ήταν ότι χειρότερο για το πρεστίζ και το κύρος του πρωταθλήματος. Κανένα σοβαρό πρωτάθλημα σε όλα τα σπορ δεν σταματάει όταν αναδεικνύεται ο πρωταθλητής.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε φρένο σε αυτό το σενάριο γιατί θέλει να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη, όπως όλοι, γιατί επιτέλους υπάρχει επιδότηση απο την Πολιτεία, μέσω της φορολογίας του στοιχήματος. Τα εισιτήρια είναι τέσσερα, ένα για το Τσάμπιονς Λιγκ, ένα για το Cev Cup και δύο για το Τσάλεντζ Καπ, αλλά μπορεί να μειωθούν σε τρία αν ο Ολυμπιακός δεν παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ , όπως έκανε στο παρελθόν. Κι αυτό γιατί το Ρέντη δεν πληροί τις προδιαγραφές της Cev και πρέπει να αλλάξει έδρα, κάτι που είναι κοστοβόρο και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα ... πέσει στο Τσάλεντζ Καπ και ενδέχεται να μειωθούν τα εισιτήρια σε τρία και έτσι ο τέταρτος των πλέι οφ θα μείνει εκτός Ευρώπης.

Λιγκ Καπ: Ξεκινά στις 16 Απριλίου

Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει τον τίτλο, θα συμπιεστούν οι ημερομηνίες για να τελειώσει νωρίτερα το πρωτάθλημα και να γίνει στις 16,17, 18 Απριλίου το Λιγκ Καπ στη Βέροια, με τη συμμετοχή του Φίλιππου, του ΠΑΟΚ , του Φοίνικα και του Ολυμπιακού, ενώ δεν προλαβαίνουν να διοργανώσουν και το Κύπελλο