Η νέα γκάφα του ΠΑΟΚ, ο Πρωτοψάλτης στην Πυλαία και ο Γιούρισιτς

Η νέα γκάφα του ΠΑΟΚ, η συμφωνία με τον Θανάση Πρωτοψάλτη, το κακό κοουτσάρισμα του Γιούρισιτς με τον Παναθηναϊκό και η ευθύνη της διοίκησης του Φοίνικα Σύρου.

Η νέα γκάφα του ΠΑΟΚ, ο Πρωτοψάλτης στην Πυλαία και ο Γιούρισιτς

Kατακρίναμε πολλές φορές τον Ιγκόρ Γιούρισιτς για τον τρόπο που κοουτσάρει, έχει όμως ένα σοβαρό ελαφρυντικό, ότι ο Φοίνικας Σύρου είναι η μοναδική ομάδα της Βόλεϊ Λιγκ χωρίς βοηθό προπονητή, γεγονός ανεπίτρεπτο για μια επαγγελματική ομάδα.

*** Γι’ αυτόν τον λόγο είδαμε την απαράδεκτη εικόνα, έναν παίκτη, τον Πρωτοψάλτη, να εκτελεί χρέη κόουτς στο ματς με τον Ολυμπιακό (ο Κροάτης είχε κορονοϊό). Παρά τη δυσφήμιση του συλλόγου, στη Σύρο δεν έκαναν διορθωτικές κινήσεις με την προσθήκη ενός προπονητή, κι αυτό τους στοίχισε απώλεια αρκετών βαθμών, που τους έβγαλε νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου.

*** Αλλιώς θα κοουτσάριζε ο Γιούρισιτς αν είχε έναν συνεργάτη που θα του έδινε πληροφορίες και θα τον απέτρεπε από απανωτές γκάφες, όπως αυτή με τον ΠΑΟΚ που δεν πήρε δεύτερο τάιμ άουτ σε σετ που έχασε στη Σύρο.

*** Και με τον Παναθηναϊκό η έλλειψη βοηθού προπονητή κόστισε βαθμούς στον Φοίνικα, γιατί στο πρώτο σετ προηγήθηκε 15-21 και ο Γιούρισιτς πήρε τάιμ άουτ στο 23-23, ενώ δεν κατάφερε δύο φορές να κάνει διπλή αλλαγή!

*** Την πρώτη φορά ήταν λάθος των διαιτητών, κακώς δεν την επέτρεψαν, ενώ η δεύτερη ήταν τεράστια γκάφα. Στο 4-3 του τάι μπρέικ ο Ρούσης αντικατέστησε τον Μαρούλη λόγω τραυματισμού και στο 10-9 ζήτησε διπλή αλλαγή με τον Μίλη στη θέση του Ρούση (που είχε μπει αλλαγή), κάτι φυσικά που δεν επιτρέπεται.

Είναι ανεπίτρεπτο για μια σοβαρή ομάδα να μην έχει βοηθό προπονητή, που θα έλεγε σίγουρα στον Γιούρισιτς ότι με τον Κουπόνο αντί του Ράντκε στην αποστολή ο Φοίνικας είναι σαφώς καλύτερος. Με τον Παναθηναϊκό πάντως ο Βραζιλιάνος πασαδόρος δεν έπαιξε γιατί ήταν τραυματίας και όχι λόγω επιλογής του προπονητή του.

*** Μια και ο λόγος για τον Φοίνικα, ένα πουλάκι μάς είπε ότι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ήδη συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για να μετακομίσει του χρόνου στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και οι δηλώσεις «ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος όπως και το περιμέναμε. Αυτό που θέλω να πω είναι πως κακώς τα media είχαν ξεγραμμένο τον ΠΑΟΚ». Ψήνουν και τον Μπράουν να τον ακολουθήσει στην Πυλαία.

*** Νέα γκάφα της διοίκησης ΠΑΟΚ, μετά τη χρησιμοποίηση παρανόμως του Ντεσποτόφσκι στο ματς με τον Φίλιππο, τότε που η διοίκηση της βεροιώτικης ομάδας έκανε τα στραβά μάτια και δεν υπέβαλε ένσταση για μηδενισμό του «Δικεφάλου».

*** Μπορούσε να παίξει με την Κηφισιά την περασμένη Παρασκευή με δύο απόντες λόγω κορονοϊού, ζήτησε όμως να παίξει τη Δευτέρα με τη δέσμευση ότι θα αγωνιστεί ακόμη και με επτά παίκτες.

Αποτέλεσμα; Έπαιξε χωρίς τους Κουμεντάκη, Μπραμ Βαν ντε Ντρις, Σωτηρίου, Τερζή, Σωτηρίου, Καπετανίδη, Πριγέν και Άγκανιτς και έχασε 3-1. Αυτά συμβαίνουν αν η ομάδα διοικείται από ερασιτέχνες και όχι από επαγγελματίες.