Volley League: MVP της 7ης αγωνιστικής ο Φρομ του Ολυμπιακού

Ο Γερμανός ακραίος του Ολυμπιακού, Κριστιάν Φρομ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League ανδρών.

Volley League: MVP της 7ης αγωνιστικής ο Φρομ του Ολυμπιακού

Ο Γερμανός ακραίος του Ολυμπιακού Κριστιάν Φρομ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League ανδρών, η οποία ολοκληρώθηκε στις 22/3 με τον αγώνα ΠΑΟΚ - Κηφισιά.

Ο Κριστιάν Φρομ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακός στην εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ στον αγώνα του Α' γύρου στις 4 Φεβρουαρίου 2021.

Ο 31χρονος ακραίος πήρε συνολικά 21 πόντους εκ των οποίων 17 επιθέσεις, 3 άσσους και 1 πόντο από μπλοκ. Στην επίθεση σημείωσε 17 πόντους σε 26 πάσες, δηλαδή ποσοστό αποτελεσματικότητας 65%. Παράλληλα είχε 54% υποδοχή και 31% άριστες.

Είναι η 113η φορά που παίκτης του Ολυμπιακού αναδείχτηκε MVP από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός και η τρίτη φορά εντός της σεζόν 2020-21 μετά την διάκριση του Χέρμανς Εγκλεσκαλνς την 1η αγωνιστική και του Νικολά Μιγιαήλοβιτς την 8η αγωνιστική.

Ο Κριστιάν Φρομ δήλωσε για τη διάκριση του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η εμφάνιση μου έπεισε την κριτική επιτροπή να μου δώσει αυτό το βραβείο. Αισθάνομαι πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την καριέρα μου. Θεωρώ επίσης σημαντική τη διάκριση διότι ο αγώνας ήταν κομβικός για την ομάδα μου και είχαμε μεγάλη πίεση για να πάρουμε τη νίκη. Σε όλους αρέσουν οι ατομικές διακρίσεις αλλά από την πρώτη μέρα που έπαιξα βόλεϊ έμαθα πως δεν υπάρχει το "εγώ" αλλά το "εμείς" και πως τις νίκες τις κατακτά η ομάδα. Θέλω να αφιερώσω τη διάκριση στους συμπαίκτες μου και για αυτό θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω».

Ο Κριστιάν Φρομ γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1990. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπερλίνερ και έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Τουρκίας και της Πολωνίας.