Βόλεϊ: Σταματάει από την εθνική Ελλάδας και ο Ντίμα Φιλίποφ

Νέο πρόβλημα για την εθνική βόλεϊ, αφού μετά τον Ανδρέα Φράγκο και τον Δημήτρη Τζούριτς σταματάει και ο Ντίμα Φιλίποφ που θα ασχολείται τα καλοκαίρια με την προπονητική.

Βόλεϊ: Σταματάει από την εθνική Ελλάδας και ο Ντίμα Φιλίποφ

Ο Ανδρέας Φράγκος ανακοίνωσε πριν από λίγους μήνες ότι σταματάει από την εθνική βόλεϊ, ενώ το ίδιο έπραξε και το καλοκαίρι και ο Δημήτρης Τζούριτς και το πρόβλημα μεγεθύνεται με την αποχώρηση του Ντίμα Φιλίποφ.

Ο πρώην πασαδόρος του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αποφάσισε να ασχολείται τα καλοκαίρια με την προπονητική, με την οποία θα ασχοληθεί όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο 30 χρόνος πασαδόρος αποφάσισε να σταματήσει από την εθνική και να ασχοληθεί το καλοκαίρι με την προπονητική, είτε στη Ρωσία, είτε στην Ελβετία. Ήταν εξάλλου ο μοναδικός αξιόλογος πασαδόρος κάτω των 40 ετών, αφού το πρόβλημα σε αυτή τη θέση είναι τεράστιο και ο Ανδρεόπουλος θα έχει πλέον στη διάθεση του μόνο τον 40 χρονο Στιβαχτή αν δεν σταματήσει κι αυτός με τη λήξη του πρωταθλήματος.

Οι 40χρονοι πασαδόροι και οι μόλις 3913 βολεϊμπολίστες στην Ελλάδα...

O Φιλίποφ έγινε πλέον μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, αφού θα παραμείνει στο Αμρισβίλ για τουλάχιστον 3 χρόνια. Παρά τις σειρήνες από Ελλάδα αλλά και την Ιταλία ο διεθνής πασέρ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ελβετική ομάδα και θα παραμείνει στο εξωτερικό τουλάχιστον μέχρι το 2024. Οι Ελβετοί του πρότειναν αρχικά 5 ετές συμβόλαιο, αλλά συμφώνησαν να το επανεξετάσουν και να παραμείνει στην ομάδα ως προπονητής όταν κρεμάσει τα παπούτσια….

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιλίποφ δέχθηκε κρούση και από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Πιατσέντζα, που του πρότεινε συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, όμως αποφάσισε να ανανεώσει με την Αμρισβίλ. Ο Φιλίποφ αν και αγωνίζεται λίγους μήνες στην Ελβετία έχει δηλώσει πως στην Αμρισβίλ έχει βρει ξανά τον εαυτό του, χαίρεται πάλι να παίζει βόλεϊ στο υψηλό επίπεδο και η πρόταση των Ελβετών τον κάλυψε οικονομικά αλλά και επαγγελματικά.