Τι «είπε» ο Ουμπέρτο Έκο για τον... ΠΑΟΚ και το σενάριο Προύσαλη στον Ολυμπιακό

Η άδεια που έδωσε σήμερα η Πολιτική Προστασία στον Ντεσποτόφσκι να παίξει στον αγώνα ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κακώς αγωνίστηκε στη Βέροια. Τι "είπε" ο Ουμπέρτο Έκο, το σενάριο για Προύσαλη στον Ολυμπιακό και η... κατάρα της γριάς

Τι «είπε» ο Ουμπέρτο Έκο για τον... ΠΑΟΚ και το σενάριο Προύσαλη στον Ολυμπιακό

Αν στον ΠΑΟΚ ενοχλούνται από τους σωστούς δημοσιογράφους, μπορούν να μεταναστεύσουν σε άλλες κοινωνίες, όπου η δημοσιογραφία ελέγχεται και γράφονται μόνο αυτά που επιτρέπουν -στην περίπτωσή μας- οι παράγοντες.

* Ο δημοσιογράφος είναι και ντετέκτιβ και ερευνητής και δικηγόρος και αθλητικός δικαστής αν χρειαστεί για να ανακαλύπτει τις παρανομίες και τις γκάφες, για να τις γράφει χωρίς φόβο και πάθος, ακόμη κι όταν στοχοποιείται.

* Αν ένας δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη ανακάλυπτε ανάλογη γκάφα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, θα ήταν καλός στη δουλειά του ή θα τον στοχοποιούσαν κι αυτόν; Με τιμή και δόξα θα τον περιέβαλαν.

* Το είπε μια χαρά ο Ουμπέρτο Έκο «στην κηδεία του καλού δημοσιογράφου δεν θα πάει κανείς, πλην των συγγενών του», γιατί απλούστατα έκανε καλά τη δουλειά του και χάρηκαν όλοι οι κρινόμενοι που απαλλάχθηκαν από έναν ενοχλητικό. Δεν θέλουμε να γίνουμε αρεστοί σε κανέναν…

H θέση του ΠΑΟΚ για τη γκάφα Ντεσποτόφσκι-Η απάντηση

* Ας ασχοληθούν με την ομάδα τους, ας τη θωρακίσουν με μάνατζερ που γνωρίζουν τους κανονισμούς και δεν παίρνουν απλές τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Ντεσποτόφσκι. Γραπτώς δεν υπήρχε πουθενά στο πρωτόκολλο της ΕΣΑΠ ότι εξαιρούνται οι αθλητές από την επταήμερη καραντίνα. Απλά δεν περίμεναν ότι θα γίνει θέμα και μετά έτρεχαν και δεν έφταναν…

* Ας ανάψουν μια λαμπάδα στον… άγιο Μαυρωτά και τον Φίλιππο που τους έσωσαν από τον μηδενισμό, γιατί μέχρι να βγει η ανακοίνωση του γγΑ και ανασάνουν… αναδρομικά, παρακαλούσαν και απειλούσαν.

Ρουσφέτι του Γιώργου Μαυρωτά στον ΠΑΟΚ- Υπάρχει 7μερη καραντίνα στον Ντεσποτόφσκι

* Όταν έγινε, εξάλλου, η γκάφα και η παραπομπή στον αθλητικό δικαστή, η ΕΣΑΠ δεν είχε στα χέρια της την απόφαση της ΓΓΑ. Και επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι έπαιξε παράνομα ο Ντεσποτόφσκι στον αγώνα με τον Φίλιππο γιατί μόλις σήμερα τηρήθηκε κανονικά η διαδικασία και πήρε άδεια από την Πολιτική Προστασία για το ματς με τον Φοίνικα. Στη Βέροια έπαιξε χωρίς άδεια και γι αυτό θα απολογηθεί στον αθλητικό δικαστή, αν βρεθεί ποτέ αθλητικός δικαστής. Και μέχρι τότε θα είναι υπόδικος, δεν έχει αθωωθεί και θα κινδυνεύει τόσο ο παίκτης, όσο και ο ΠΑΟΚ με τιμωρία.

Γιατί θα τιμωρηθούν ο ΠΑΟΚ και ο Ντεσποτόφσκι που έσπασε την καραντίνα (pics)

*Και για να το κλείνουμε. Συγγνώμη κ. Κατσαρή που είδαμε τον Ντεσποτόφσκι να παίζει στον αγώνα Βόρεια Μακεδονία-Τουρκία, συγγνώμη που τον είδαμε να παίζει την επόμενη στη Βέροια, συγγνώμη που υπήρχε 7μερη καραντίνα για όλους, συγγνώμη που δεν προέβλεπαν εξαίρεση στο πρωτόκολλο, συγγνώμη που δεν το ανακοίνωσε ο Μαυρωτάς πριν από το ματς με τον Φίλιππο, αλλά αναδρομικά τέσσερις μέρες αργότερα. Συγγνώμη που ζητούσατε διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και σπεύσατε να απαιτήσετε να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα γυναικών όταν αποδυναμώθηκε ο Ολυμπιακός, άσχετα αν γλυτώσατε κάποια μηνιάτικα από τους άνδρες. Ελπίζω να μας συγχωρήσετε για να μην έχουμε ενοχικά σύνδρομα...

* Αρκετά όμως ασχοληθήκαμε με την γκάφα τους. Η 70ήμερη αποχή και τα συνεχή παιχνίδια θα φέρουν τραυματισμούς και οι πάγκοι θα κρίνουν πολλά στην υπόθεση τίτλος, με τον Τσάτσιτς και τον Μπατατζίμ να είναι τα πρώτα θύματα. Πρόσφατα έσπασε τον καρπό του ο Θεοδόσης Ηλίας του Φοίνικα Σύρου.

Ο Ντεσποτόφσκι του ΠΑΟΚ πήγε στη Βέροια και έσπασε την καραντίνα! (pic)

* Ο ΠΑΟΚ μάλλον θα πάρει και πέμπτο ξένο, έναν ακραίο (θα παίζουν τέσσερις), για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση τραυματισμού του Βραζιλιάνου, ο Παναθηναϊκός αναζητά και αυτός κι άλλον ξένο.

* Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τον Κώστα Προύσαλη να προστίθεται στους υπάρχοντες Στιβαχτή, Κασαμπαλή. Ήταν, εξάλλου, ο εκλεκτός του Καζάζη στην πρώτη θητεία του. Ο Ναουσαίος όμως θέλει να μείνει κοντά στο σπίτι του…

Φιλίπ Ντεσποτόφσκι: Σε απολογία ΠΑΟΚ και παίκτης!

ΥΓ: Στη Θεσσαλονίκη θα γνωρίζουν καλά "την κατάρα της γριάς", γιατί ας μη ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ "έκλεψε" τον Ντεσποτόφσκι από τον Ηρακλή.