Volley League Ανδρών: Τα τεστ, τα playoff και το Κύπελλο

Ποια τα δεδομένα γύρω από την επανέναρξη της Volley League Ανδρών, τα τεστ, τις ημερομηνίες, τα playoffs και το Κύπελλο.

Volley League Ανδρών: Τα τεστ, τα playoff και το Κύπελλο

Ξεκινά η Volley League Ανδρών με μοριακά τεστ αντιγόνου και με αγώνες κάθε τρεις ημέρες, προκειμένου να προλάβουν να τελειώσουν στις 15 Απριλίου και να χωρέσουν και το Κύπελλο. Χαρμόσυνα νέα λοιπόν, απλώς θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβουν τις ημερομηνίες και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε δύο αγώνες την εβδομάδα για να χωρέσει και το Κύπελλο. Ήδη υπήρξε συνεννόηση Ταρνατόρου - Καραμπέτσου προκειμένου να παίξουν στο Κύπελλο οι οκτώ ομάδες της επαγγελματικής κατηγορίας με final four, πιθανότατα στη Βέροια.

Το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει με τα ματς της τρίτης αγωνιστικής και πριν από κάθε ματς θα γίνεται τεστ μοριακού αντιγόνου, που θα κοστίζει 500 ευρώ, που αναμένεται να καλυφθούν από τη χορηγία της ΕΡΤ. Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα μεταφέρουν τις βαθμολογίες τους, θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Όσον αφορά το 5-8, δεν θα διεξαχθεί, αφού όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα Pre League. Aλλά και σε περίπτωση που γίνει το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα, ο όγδοος θα παίξει μπαράζ με τον τρίτο της Pre League και η μάχη θα είναι άνιση.

Βέβαια με αυτή τη φόρμουλα οι Φίλιππος Βέροιας, Μίλων, ΟΦΗ και Κηφισιά δεν θα έχουν κίνητρο, αφού η τετράδα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου είναι «μπετόν». Με αυτή τη λογική θα ξεφορτωθούν τα υψηλά συμβόλαια, ίσως και τους ξένους, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πρωτάθλημα-παρωδία τεσσάρων ομάδων. Βέβαια το θέμα είναι να υπάρξει δράση στο βόλεϊ και από εκεί και πέρα έγκειται στην αξιοπρέπεια κάθε ομάδας να κρατήσει τα προσχήματα και να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει σε επαγγελματική κατηγορία.

Όσον αφορά την επόμενη χρονιά, εφόσον δεν παίξει η Pre League, θα δοθούν οι προδιαγραφές για «wild cards» και αναλόγως αν θα υπάρχει ενδιαφέρον από 1-3 ομάδες θα γίνει το μεθεπόμενο πρωτάθλημα με 8 ή με 10 ομάδες.

Η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε πως ήδη ειδοποιήθηκαν οι οκτώ ομάδες της κατηγορίας για επανέναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ κανονικά συνεχίζονται οι προπονήσεις.

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα γίνει τηλεδιάσκεψη των ομάδων για να συζητηθούν θέματα του πρωταθλήματος και του νέου προγράμματος, ενώ μέχρι την Τρίτη 12 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Φίλιππος Βέροιας - ΠΑΟΚ

ΟΦΗ - Κηφισιά

Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός - Μίλων

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός (6-0) 6

2. Ολυμπιακός (6-1) 6

3. Φοίνικας Σύρου (6-1) 6

4. ΠΑΟΚ (3-0) 3

5. ΟΦΗ (0-3) 0

6. Κηφισιά (1-6) 0

7. Φίλιππος Βέροιας (1-6) 0

8. Μίλων (0-6) 0

* ΠΑΟΚ, ΟΦΗ έχουν έναν αγώνα.