Καληνύχτα Κεμάλ, αυτή η ΕΣΑΠ δεν θα αλλάξει ποτέ...

Με τα νέα δεδομένα ουδείς θα υποβιβασθεί από τη  Volley League ανδρών και οι μικρές ομάδες ξεφορτώνονται τα μεγάλα συμβόλαια...

Καληνύχτα Κεμάλ, αυτή η ΕΣΑΠ δεν θα αλλάξει ποτέ...

Μπορεί να άνοιξαν οι προπονήσεις, να περιμένουμε το νέο έτος την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, η Βόλεϊ Λιγκ ανδρών όμως πνέει τα λοίσθια επειδή δεν προσαρμόζεται η προκήρυξη στα νέα δεδομένα.

Αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχουμε πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων για τη διεκδίκηση του τίτλου, με τις υπόλοιπες τέσσερις ομάδες απλά να παρακολουθούν αφού δεν θα πέσει κανένας, γι’ αυτό και… ξεφορτώνουν παίκτες. Η προκήρυξη έλεγε ότι ο τελευταίος θα παίξει με τον τρίτο της Πρι Λιγκ, κανονισμός που δεν έριχνε ουσιαστικά καμία ομάδα στη λογική «είμαστε μια ωραία παρέα, γιατί να τη χαλάσουμε;».

Τώρα που δεν θα γίνει Πρι Λιγκ, δεν υπάρχει ούτε ο ελάχιστος κίνδυνος υποβιβασμού και η Κηφισιά προέτρεψε τον Νίκο Ζουπάνι, το πιο ακριβό συμβόλαιό της, "να βρει ομάδα στο εξωτερικό γιατί μπορεί να μην είναι σε θέση να καλύψει το συμβόλαιο του", με αποτέλεσμα ο διαγώνιος της Εθνικής να μεταναστεύσει στην Τσεχία.

Από την άλλη ο Μίλωνας, που λόγω Ταρνατόρου έπρεπε πρώτος απ’ όλους να δώσει το καλό παράδειγμα, δρομολογεί τη λύση της συνεργασίας με τους Βελίσκοβιτς, Μάζιαρς, αν και όπως λένε στη Νέα Σμύρνη, θα τους αντικαταστήσουν.

Ο ΟΦΗ προς το παρόν και ο Φίλιππος Βέροιας δεν έκαναν κίνηση, αν και οι ξένοι έχουν μπάι άουτ και ουδείς μπορεί να γνωρίζει το μέλλον τους. Η Βέροια πάντως σύμφωνα με πληροφορίες περιμένει και τον Κανέλλο.

Οπότε «Καληνύχτα, Κεμάλ, αυτός ο κόσμος, η ΕΣΑΠ στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα αλλάξει ποτέ, καληνύχτα»

Και μη μας πουν ότι δεν γίνεται διαφορετικά. Μπορεί κάλλιστα να πέφτει ένας για να μη γίνει πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων και του χρόνου να δώσουν μία wild card αν θέλουν οκτώ ομάδες ή τρεις αν θέλουν δέκα και να σώσουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία τους.

Και υγιείς ομάδες υπάρχουν, όπως η Καλαμάτα, η Σάμος, ο Παναιτωλικός, που μπορούν να αντικαταστήσουν την Κηφισιά, που σύμφωνα με τα παραπάνω δεν αξίζει να παίζει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Τζάμπα τόσος κόπος για να ξανανοίξει η επαγγελματική Βόλεϊ Λιγκ, αφού με το «καλημέρα» να αυτοαναιρούνται με τις πράξεις τους;