Τι έκανε πέρυσι ο Τζούριτς στην Ιταλία

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, διαβάστε τα στατιστικά του Τζούριτς στο καμπιονάτο

Τι έκανε πέρυσι ο Τζούριτς στην Ιταλία

Πολλά είπαμε χθες για τον Τζούριτς και τη μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ. Για να το κλείσουμε το θέμα, όλα θα αποδειχθούν στο γήπεδο.

Απλά να παραθέσουμε τα νούμερα που έκανε ο Τζούριτς την περασμένη περίοδο στο καμπιονάτο.

O Tζούριτς έπαιξε την περασμένη χρονιά, μόλις 18 σετ σε 12 ματς και είχε συνολικά 18 κερδισμένους πόντους σε όλο το πρωτάθλημα. Δεκαπέντε πόντους από επίθεση , 3 μπλοκ και κανένας άσος, η συγκομιδή του στη Βερόνα.

H τελευταία εμφάνιση του ήταν 18 Φεβρουαρίου 2018, στην ήττα με 3-0 από τη Ματσεράτα. Στα δυο πρώτα σετ ως αλλαγή και στο τρίτο βασικός, με συνολική συγκομιδή 3 πόντοι, με 3/6 επιθέσεις.

Θα έχει ενδιαφέρον το ... εκρηκτικό δίδυμο Φιλίποφ-Τζούριτς, με τον πρώτο να αδυνατεί να παίξει ψηλή μπάλα και γι αυτό πρόπερσι προτιμήθηκε το δίδυμο Στιβαχτή-Αγκάμεζ. Θα έχει ενδιαφέρον και για άλλους πολλούς λόγους, εκτός προπονητικής προσέγγισης.

Και το σπουδαιότερο. Να δούμε πως θα προσαρμοσθεί ο Τζούριτς από τη χλιδή του καμπιονάτο(δεν είχε πρόταση από Ιταλία) στην παγωμένη Πυλαία.

Και κάτι τελευταίο. Ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεταγραφή του Τζούριτς, χωρίς λογική, αλλά με το συναίσθημα, προκειμένου να πικάρει τον Ολυμπιακό, αν και ο Μουνιόθ απέρριψε τον παίκτη. Πέρυσι εμπιστεύθηκαν τον Γκόμεζ για συναισθηματικούς λόγους και τον αντικατέστησαν τα Χριστούγεννα.

H ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Το Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συνεργασία του με τον αρχηγό της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρη Τζούριτς.

Ο έμπειρος διεθνής αθλητής (ύψος 2,11 μ.) γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1989 στο Σεράγεβο. Αγωνίζεται στη θέση του διαγώνιου και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια του Δικεφάλου για την επιστροφή του στην κορυφή.

Η πορεία του…

Ξεκίνησε στην Budućnost Podgorica (2002-03) και ακολούθησε ο Παφιακός (2003-04). Επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα και αγωνίστηκε στην Ορεστιάδα (2004-06) και μετέπειτα στον Ολυμπιακό (2006-11). Επόμενος σταθμός στην καριέρα του είναι η ιταλική Trentino Volley (2011-13) για να ακολουθήσει η τουρκική Halkbank Ankara (2013-14) και η κορεάτικη Suwon KEPCO Vixtorm (2014-15). Επιστρέφει στο ιταλικό πρωτάθλημα για την Trentino Volley (2015) ενώ από το 2016 φόρεσε τη φανέλα της Blu Volley Verona (2016-18).

Οι διακρίσεις του…

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής δύο αργυρά μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Παίδων του Μαυροβουνίου.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει κερδίσει 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ Ελλάδος, 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 2 Σούπερ καπ Ιταλίας, 1 ντάμπλ και 1 Σούπερ Καπ στην Τουρκία, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Συλλόγων.