Volley League ανδρών: Για πρώτη φορά πολυθρόνα για τέσσερις!

Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου διεκδικούν τον τίτλο στο 53ο πρωτάθλημα βόλεϊ

Volley League ανδρών: Για πρώτη φορά πολυθρόνα για τέσσερις!

Για πρώτη φορά το πρωτάθλημα βόλεϊ θα γίνει με 8 ομάδες, ενώ για πρώτη φορά θα είναι χωρισμένες στα δύο, με τη Βig-4, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Φοίνικα Σύρου και ΠΑΟΚ να διεκδικούν τον τίτλο και τη Small-4, Kηφισιά, Μίλωνα, Φίλιππο Βέροιας και ΟΦΗ, την παραμονή στην κατηγορία.

Με την οικειοθελή αποχώρηση του νοικοκύρη Παμβοχαϊκού και την αποπομπή του χρεωμένου Ηρακλή φτάσαμε στις οκτώ ομάδες, όπου θα εφαρμοστεί το καλύτερο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, έστω και κατά τύχη.

Να μη γυρίζουμε όμως στο παρελθόν, αλλά να κοιτάμε στο μέλλον, όπου κορονοϊού επιτρέποντος, θα δούμε τέσσερις ομάδες να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, για πρώτη φορά επίσης στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ.

Ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητής θεωρείται το φαβορί, αλλά δύσκολα θα το επιβεβαιώσει αν δεν κάνει αλλαγές στη σύνθεσή του, γιατί με διαγώνιο τον Ράπτη αιφνιδίασε τον αποδεκατισμένο ΠΑΟΚ και τον ξέπνοο Ολυμπιακό και πήρε δίκαια τον τίτλο. Τώρα όμως όλοι γνωρίζουν το νέο πρόσωπό του και ο Ράπτης πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί στα δύσκολα, με στημένο πάνω του το μπλοκ. Βέβαια ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα απόκτησης ενός ξένου, διαγώνιου ή ακραίου για να αλλάξει τη σύνθεσή του, αν βέβαια βρει την οικονομική βοήθεια. Ως τότε όμως αν δεν πάει καλά το σενάριο Ανδρεόπουλου, θα έχει απώλειες που μεταφέρονται στο μίνι πρωτάθλημα 1-4 και θα έχει χάσει το τρένο.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε τη φιλοσοφία του, επένδυσε σε ξένους παίκτες και όχι σε προπονητή και ενίσχυσε το κέντρο με τον Όκολιτς και τα άκρα του με τους Φρομ, Μιγιαΐλοβιτς, με αποτέλεσμα να στηριχθεί σε ελληνικά χέρια στην πάσα. Κι εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα, αν ο 40χρονος Στιβαχτής και ο 25χρόνος Κασαμπαλής μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νέων ρόλων τους. Ο Καζάζης έχει το πλεονέκτημα ότι γνωρίζει το κλαμπ και τους παίκτες και σίγουρα έχει καλύτερο ρόστερ από την προηγούμενη θητεία του.

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του είναι ομάδα του προπονητή και όχι της διοίκησης. Ο Δεληκώστας έστησε εν λευκώ την ομάδα και βασίστηκε στους εκλεκτούς του, Κουμεντάκη, Κοκκινάκη, Παπαλεξίου και αντικατέστησε τον Φιλίποφ με ξένο πασαδόρο, αρχικά τον Βραζιλιάνο Τέλες και μετά τον Βορειομακεδόνα Ντεσποτόφσκι. Χωρίς μεγάλα ονόματα, θέλει να στηριχθεί στο σύνολο.

Ο Φοίνικας Σύρου κι αυτός για πρώτη φορά θα ξεκινήσει με στόχο τον τίτλο, χάρη στην ΟΝΕΧ, κι εδώ το στοίχημα είναι αν θα βρεθεί ο πασαδόρος Ράντκε με τους ακραίους και ιδιαίτερα με τον Πρωτοψάλτη που θέλει γρήγορη μπάλα στο «4». Η ομάδα έχει στηθεί πάνω στους ακραίους κι αν δεν υπάρχει… επικοινωνία της πάσας με τους ακραίους θα έχει πρόβλημα. Βέβαια ο Βραζιλιάνος ήρθε σαν μεγάλο όνομα γιατί έπαιξε στην Εθνική, αλλά το βιογραφικό του λέει ότι ποτέ δεν έμεινε δεύτερο χρόνο στην ίδια ομάδα.

Στο γκρουπ 5-8 ερωτηματικό είναι ο ΟΦΗ. Αν θα αντέξει οικονομικά, γιατί ως τώρα υπάρχει δυσπραγία. Ατού του ο Γερμανός διαγώνιος Κριστόφ Μαρκς. Η Κηφισιά με τη γνωστή συνταγή, την παρέα του 40χρονου Νικολάκη, με τον Σπυριούνη να περιμένει την κλήση του στην Εθνική, ιδιαίτερα τώρα που δεν υπάρχουν οι Κοκκινάκης, Φράγκος, Ράπτης. Ο Φίλιππος Βέροιας στα φιλικά και στο Λιγκ Καπ έδειξε ότι δεν θα κινδυνέψει, αρκεί να παίξει το ίδιο καλά και στα επίσημα ματς. Πλεονέκτημα η παρουσία τού ενός ακόμη 40χρονου πασαδόρου, του Προύσαλη, που «πετάει» στον πρώτο γύρο και μετά κατεβάζει ταχύτητα. Ο Μίλων έχει καλή ομάδα και θα κάνει ζημιές, ενώ δεν θα κινδυνέψει, με τον Σάκη Ψάρρα να έχει δεύτερη ευκαιρία για να αποδείξει ότι συγκαταλέγεται στην ελπιδοφόρα γενιά των νέων προπονητών, που τόσο ανάγκη έχει το ελληνικό βόλεϊ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 1-4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 1-2

ΠΑΟΚ: 1-3

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ: 1-4

ΚΗΦΙΣΙΑ: 5-6

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: 5-8

ΟΦΗ: 7-8

ΜΙΛΩΝ: 5-7

To σύστημα

Μετά την ολοκλήρωση του Β’ γύρου της κανονικής περιόδου (14 αγωνιστικές) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ.

Οι ομάδες τού 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επίσης οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους.

Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης της Volley League θα αντιμετωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22. Προβιβάζονται οι δύο πρώτοι της Pre League και του χρόνου θα έχουμε πάλι 10 ομάδες!

Με κάμερες σε όλα τα γήπεδα

Οι αγώνες που δεν θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ θα μεταδίδονται σε Live Streaming από το volleyleague.gr και το κανάλι της volleyleague.gr στο youtube.

Στα ρόστερ τους υπάρχουν 26 σπουδαίοι ξένοι αθλητές. Από 4 ξένους έχουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Φοίνικας Σύρου και ο ΟΦΗ. Από 3 ξένους έχουν ο Παναθηναϊκός, ο Μίλων και ο Φίλιππος Βέροιας, ενώ η μοναδική ομάδα που έχει μόλις έναν ξένο είναι η Κηφισιά.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΟΜΑΔΩΝ

29: Ολυμπιακός

19: Παναθηναϊκός

6: Πανελλήνιος

5: Ηρακλής

3: ΠΑΟΚ

2: Μίλων

1: Άρης

1: ΕΑ Πατρών

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σήμερα

Κροίσος Πέρσης Νέας Σμύρνης, 19.00 (Volley League TV): Μίλων – ΠΑΟΚ: Γεροθόδωρος, Μουλά Λ.

Αγίου Θωμά, 20.30 (VL TV): Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Κουτσούλας, Κυριοπούλου.

Αύριο

«Δ. Βικέλας» Σύρου, 16.00 (VL TV): Φοίνικας Σύρου - Φίλιππος Βέροιας: Βουδούρης, Πρέντζας.

Δευτέρα

Ζηρίνειο Κηφισιάς, 18.00 (ΕΡΤ): ΑΟΠ Κηφισιάς - Ολυμπιακός: Μυλωνάκης, Φραγκάκης.