Aναβολή για τον Ηρακλή από την ΕΕΑ, στον αέρα η συμμετοχή του στο Λιγκ Καπ, νέος προπονητής ο Πάτρας

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού θα εξετάσει τον φάκελο του Ηρακλή την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να του δώσει άδεια συμμετοχής στη Volley League ανδρών, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Λιγκ Καπ, ενώ προπονητής ανέλαβε ο Χρήστος Πάτρας.

Aναβολή για τον Ηρακλή από την ΕΕΑ, στον αέρα η συμμετοχή του στο Λιγκ Καπ, νέος προπονητής ο Πάτρας

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού θα εξετάσει τον φάκελο του Ηρακλή την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να του δώσει άδεια συμμετοχής στη Volley League ανδρών.

Ο Ηρακλής πήρε νέα αναβολή, μάλλον την τελευταία, για να καταθέσει φάκελο συμμετοχής στη Volley League ανδρών. Έτσι κι αλλιώς αν κατέθετε σήμερα το φάκελο θα ήταν άδειος γιατί με απόφαση της αθλητικής δικαστή δεν μπορεί να κάνει εγγραφές ή μεταγραφές και τα συμβόλαια που κατέθεσε στην ΕΣΑΠ δεν μπορούν να εγκριθούν. Μόνο αν παρανομήσει η διοργανώτρια αρχή και δεν υπολογίσει την απόφαση της αθλητικής δικαστή θα εγκριθούν τα συμβόλαια.

Μαζί με τον Ηρακλή, παράταση πήρε και ο ΟΦΗ, που δεν κατέθεσε φάκελο (για τέτοιο επαγγελματισμό μιλάμε) και θα εξετασθεί και ο δικός του την ερχόμενη εβδομάδα.

Aνάλογο πρόβλημα με το βόλεϊ αντιμετωπίζει και το μπάσκετ, αφού δεν δόθηκε άδεια στον Ιωνικό Νικαίας και κράτησαν τον φάκελο του Χαρίλαου Τρικούπη, με αποτέλεσμα την αναβολή της πρεμιέρας και διενέργεια νέας κλήρωσης!

Εντωμεταξύ βάσει της προκήρυξης που στάλθηκε στα ΤΑΑ ο Ηρακλής δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Λιγκ Καπ, εκτός κι αν αλλαχθεί πραξικοπηματικά η επίμαχη παράγραφος (Παράγραφος 2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αμειβόμενοι αθλητές, τα συμβόλαια των οποίων έχουν κατατεθεί και έχουν εγκριθεί από την ΕΣΑΠ) την τελευταία στιγμή.

Ο Χρήστος Πάτρας εξάλλου είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων του Ηρακλή για τη θέση του προπονητή και ο αντικαταστάτης του Δημοσθένη Τούμπου στον κυανόλευκο πάγκο.

Ο Θεσσαλονικιός προπονητής επιστρέφει στο σύλλογο μετά από πέντε χρόνια, όταν ο Ηρακλής αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Α2, μέχρι τον Δεκέμβριο του 15.

Ο Χρήστος Πάτρας ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από το παιδικό τμήμα του Δημόκριτου το 1982, ενώ το 1997 διετέλεσε προπονητής των εφήβων του Ηρακλή, με τους οποίους κατέκτησε και την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Έχει δουλέψει στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας, στον Μακεδονικό (2002-04), τον ΠΑΟΚ (1998-99, 2006-07), τον Άρη (2005), τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (2010-12), τον Φοίνικα Σύρου (2012-13) και τον Περσέα (2016-17) και τον Άρη, (σεζόν 2018-19, ανεβάζοντάς τον από τη Β' εθνική στην Α2, ενώ παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 19).