Ο Ολυμπιακός "σκοτώνει" από το σερβίς, ο Φοίνικας πάσχει στο κέντρο

O νέος Ολυμπιακός έχει ηγέτη τον Μιγαίλοβιτς και "σκοτώνει" από το σερβίς, ενώ ο Φοίνικας πάσχει στο κέντρο και ισορροπεί με την άμυνα. Τα θετικά και αρνητικά των δυο ομάδων

Ο Ολυμπιακός "σκοτώνει" από το σερβίς, ο Φοίνικας πάσχει στο κέντρο

Τα περσινά προβλήματα του Ολυμπιακού, το σερβίς και το μπλοκ φαίνεται να λύθηκαν στα φιλικά ματς, αφού οι παίκτες του έχουν θαυμαστές επιδόσεις από τη γραμμή των 9 μέτρων και διψήφιο αριθμό άσων σε όλα τα φιλικά ματς.

Οι Μιγαίλοβιτς, Έγκλεσκαλνς, Φρομ, αλλά και ο παλιός Βουλκίδης “σκοτώνουν” από τη γραμμή του σερβίς, με τον πρώτο να αναδεικνύεται σε ηγέτη, τόσο στις κόντρα επιθέσεις, όσο και στο σερβίς και την υποδοχή. Ο Σέρβος ήταν μακράν ο κορυφαίος σε όλα τα φιλικά κι αν αντέξει χωρίς τραυματισμούς θα είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Και το λέμε με επιφύλαξη γιατί τις τελευταίες χρονιές ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και δεν αντέχει σε συνεχή ματς, στα πλέι οφς.

Ο Έγκλεσκαλνς είναι εξάλλου σε φόρμα αφού έπαιξε με την Λετοννία στα προκριματικά της Κύπρου και οδήγησε την ομάδα του στα τελικά, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή του Φρομ. Ο Γερμανός έχει πολύ καλό σερβίς, όχι όμως συνεχόμενο, αλλά πρόβλημα με τις πάσες του Στιβαχτή από τη θέση “4”, τελειώνοντας τις επιθέσεις με πλασέ. Με τη δουλειά όλα διορθώνονται, ενώ καλοί σέρβερ με φλότινγκ είναι οι Όκολιτς, Στιβαχτής.

Σημαντικός παίκτης για τον φετινό Ολυμπιακό μπορεί να αναδειχθεί ο Σταύρος Κασαμπαλής, που είναι σούπερ αθλητής και ρολίστας. Το σερβίς του είναι μακράν το κορυφαίο , ενώ έχει θαυμαστές επιδόσεις και στο μπλοκ.

Πάσχει στο κέντρο ο Φοίνικας

Χωρίς τον Κροάτη διαγώνιο Ράιτς έπαιξε ο Φοίνικας στα φιλικά ματς, αλλά το πρόβλημα της συριανής ομάδας εντοπίστηκε στο κέντρο και στον πασαδόρο Ράντκε που δεν μπορεί να βρει τους ακραίους Πρωτοψάλτη, Στερν στη θέση “4”.

Βέβαια η επιστροφή του Ράιτς, αν και ήταν καλός ο Μήλης, θα ξεμπλοκάρει τον Φοίνικα, που και υστερεί σημαντικά των αντιπάλων του στο Big-4, στο μπλοκ και θα προσπαθήσει να καλύψει το έλλειμμα του με την άμυνα.