Η ΑΕΚ απειλεί τον Ολυμπιακό!

'Ενα με τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα βόλει θα παρακολουθήσουμε τη νέα περίοδο, με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να αμφισβητούν τα πρωτεία του Ολυμπιακού

Η ΑΕΚ απειλεί τον Ολυμπιακό!

Μετά από πέντε επιτυχημένα χρόνια στην Ιταλία, ο Γιώργος Τζιουμάκας επιστρέφει στην Ελλάδα για χάρη της ΑΕΚ και του Νίκου Νεόφυτου. Η Ένωση, μετά την επιστροφή της στην Volley League θέλει να δημιουργήσει ένα νεανικό σύνολο, ποντάροντας στον 23χρονο διεθνή, αλλά και στον Ηρακλή Παπαδόπουλο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Κάρυστο με την Εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Τζιουμάκας, βασικός διαγώνιος της Εθνικής, μετά τον τραυματισμό του Τζούριτς, τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόταν στην Ιταλία και φόρεσε την φανέλα της Κούνεο, της Περούτζια, της Πιατσέντζα και τη σεζόν 2017-18 ήταν στην Καστελάνα.

Στην ΑΕΚ έχει κλείσει και ο Βραζιλιάνος ακραίος με υποδοχή Νταβίντ Μότα, που πέρυσι διακρίθηκε με τον Ηρακλή Χαλκίδας, αλλά και ο Αργεντινός πασαδόρος Ελγκάρντο Λιόκα που είναι γεννημένος στις 22 Δεκεμβρίου 1990 με ύψος 1.93. Ο Λιόκα είναι 26 ετών και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί εκτός Αργεντινής.

Για τη θέση του βασικού ακραίου προορίζεται ο Βραζιλιάνος Ντανιέλ Μασιέλ(φωτό). Ο Μασιέλ την σεζόν 2017-18 αγωνιζόταν στην Γαλλία με τις Κάννες, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο από την Α2 στην μεγάλη κατηγορία. Έχει αγωνιστεί επίσης στα πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Τσεχίας, της Εσθονίας, της Βραζιλίας και στα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Μασιέλ είναι γεννημένος στις 19 Απριλίου του 1988, έχει ύψος 1.95, ζυγίζει 94 κιλά, καρφώνει στα 355 εκ. και μπλοκάρει στα 340 εκ.

Για τη θέση του λίμπερο η ΑΕΚ έχει κάνει πρόταση στον Γιώργο Στεφάνου, που περιμένει όμως τις προθέσεις του Ολυμπιακού, ενώ έχει ως εναλλακτική λύση τον πρώην λίμπερο του Ολυμπιακού Γκούζντα.

Το πρόβλημα που έχει η ΑΕΚ είναι το γηπεδικό, αφού ο Σπόρτινγκ δεν παραχωρεί το γυμναστήριο του και γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει σε αυτό του Ιωνικού Νέα Φιλαδέλφειας, που αρνείται λόγω των ζημιών που έκαναν στο παρελθόν οι οπαδοί της.

Ο Ολυμπιακός πάντως αν διατηρήσει την ομάδα του στα περσινά επίπεδα θα παίξει σίγουρα στον τελικό, θα είναι το φαβορί και θα περιμένει τον αντίπαλο του που θα είναι ένας εκ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει δώσει εντολή να φτιαχτεί μια ισχυρή ομάδα για πρωταθλητισμό.