«Στοπ» του Χριστοφιδέλη στον Ηρακλή

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης είναι αποφασισμένος να μην υπογράψει διακανονισμό με τον Ηρακλή για μια ακόμη χρονιά και απαιτεί όλα τα χρωστούμενα για να πάρει ο "γηραιός" άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

«Στοπ» του Χριστοφιδέλη στον Ηρακλή

Tα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής εμφανίζεται με χρέη, αλλά πάντα κατάφερνε και έπαιρνε άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά φέτος ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο Κώστας Χριστοφιδέλης και τα άλλα παιδιά θέλουν όλα τα χρωστούμενα για να υπογράψουν.

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο πρώην παίκτης του Ηρακλή στον ΠΑΣΑΠ, δεν πρόκειται να υπογράψει αν δεν πάρει όλα τα λεφτά που του χρωστούν και τα δικαστικά έξοδα. Όπως μάλιστα τόνιζε, δεν αντέχει άλλο την κοροϊδία: τον πλήρωναν έξω από τα γραφεία της επιτροπής την πρώτη δόση, υπέγραφε και μετά εξαφανίζονταν, τονίζοντας ότι θα τον πληρώσει η Λίγκα, αν φανεί ανακόλουθος ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, ενώ θεωρεί συνυπεύθυνο γι’ αυτή την κατάσταση και τον Παντελή Ταρνατόρο. Σύμφωνα με τον νυν προπονητή της Ανόρθωσης, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ τον προέτρεπε να υπογράψει για να πάρει την άδεια συμμετοχής ο Ηρακλής. Κι όταν ζητούσε τα χρήματά του από την ΕΣΑΠ, του έλεγε «δεν έχουμε τώρα λεφτά, δεν τα πήραμε από την ΕΡΤ» και άλλες δικαιολογίες.

Το συνολικό χρέος του Ηρακλή στον Χριστοφιδέλη είναι 14.000 ευρώ και δεν ξέρουμε αν θα ακολουθήσουν και οι Στεφάνου, Σμαραγδής και τα άλλα παιδιά που τους χρωστούν από το 2012, τότε που ο Ηρακλής πήρε το τελευταίο πρωτάθλημά του. Ο τελευταίος μάλιστα έχει να παίρνει 100.000 ευρώ και φυσικά δεν μιλάμε για τα παλιά χρέη της περιόδου 2002-08, τότε που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους και ο Ηρακλής υπερτιμολογούσε, δεν πλήρωνε Εφορία και Δημόσιο και έπαιρνε πρωταθλήματα με τη μικτή κόσμου (Μπολ, Στάνλεϊ, Χοφ, Τσέρνιτς, Μπάεφ, Γκιούρδας, Κράβαρικ, Μπρουκς), προκαλώντας χρέος περισσότερο του 1 εκατομμυρίου. Δεν πλήρωσε το υπέρογκο ποσόν κανείς, απλά ο Ηρακλής ΓΣ έγινε Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 και επανήλθε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σε σοβαρές χώρες θα του αφαιρούσαν τα 4 πρωταθλήματα, που τα πήρε σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, και οι παράγοντές του θα κάθονταν στο σκαμνί αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες και προφανώς ποινές. Η νέα διοίκηση του Ηρακλή συμμάζεψε την κατάσταση, αλλά τα χρέη δεν καλύφθηκαν ακόμη...

Η μεταστροφή του ΠΑΣΑΠ, με ανακοίνωση «δεν συμφωνήσαμε με την ΕΣΑΠ», προέρχεται και από την πίεση των παικτών που έχουν να παίρνουν από τον Ηρακλή, αλλά και από την απροθυμία της ΕΣΑΠ να υπογράψει την απαίτησή τους «να μην επιστρέφονται οι 3 βαθμοί κατόπιν εορτής και πληρωμής της καθυστερημένης δόσης».