Τα συν και πλην Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Φοίνικας-Τα πλήρη ρόστερ των Big-4

Τα πρώτα συμπεράσματα από τα ρόστερ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Φοίνικα για το νέο πρωτάθλημα της  Volley League  ανδρών. Τα συν και τα πλην, των Big-4 Volley League  ανδρών.

Τα συν και πλην Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Φοίνικας-Τα πλήρη ρόστερ των  Big-4

Oλοκλήρωσαν τα ρόστερ τους οι 4 ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, απομένουν κάποιες πινελιές και θα τολμήσουμε να πούμε ότι δεν υπάρχει φαβορί, αν και ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητης θα έχει τον πρώτο λόγο.

Χάρη στον Αλαφούζο

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν κράτησε τον βασικό κορμό του, αποδυναμώθηκε μόνο στη θέση του λίμπερο, αφού τη θέση του διεθνή Ζήση πήρε ο 39 χρόνος Γιώργος Στέφανου. Έμειναν οι υπόλοιποι βασικοί, χάρη στις 200.000 ευρώ που έδωσε ο Γιάννης Αλαφούζος στον ερασιτέχνη. Κατά τα άλλα ο Παναθηναϊκός παίρνει ρίσκο με την απουσία πάγκου, αφού μοναδική αξιόπιστη αλλαγή είναι ο 40 χρόνος Σωτήρης Πανταλέων. Πέρυσι είχε αλλαγή και στους ακραίους, και ένας τραυματισμός μπορεί να τον βγάλει εκτός πλάνων, αλλά και οι άλλες ομάδες δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον πάγκο.

Το ρίσκο με τους πασαδόρους

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγαλύτερο ρίσκο με Έλληνα πασαδόρο και ξένο κεντρικό, αφού αυτό επιθυμούσε διακαώς το προπονητικό τιμ και ο μάνατζερ. Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί στον Κώστα Στιβαχτή που ναι μεν είναι πασαδόρος της Εθνικής, έχει όμως χρόνια να παίξει βασικός και είναι και 40 χρονών. Το back up του ο Κασαμπαλής δύσκολα θα τον αναπληρώσει. Ο Ολυμπιακός άλλαξε τακτική και στην επάνδρωση του πάγκου του, αφού τόσα χρόνια είχε διεθνείς παίκτες και τώρα λόγω οικονομικής στενότητας είναι πιο φτωχός από ποτέ, σε όλες τις θέσεις.

Απόλυτα υπεύθυνος ο Δεληκώστας

Ο ΠΑΟΚ είναι για πρώτη φορά ομάδα του προπονητή του, αφού από τότε που κάνει πρωταθλητισμό δεν ανακατεύτηκε η διοίκηση στις μεταγραφές, παρά μόνο ο Κώστας Δεληκώστας που θα κριθεί γιατί επέλεξε δικούς του Έλληνες παίκτες, Κουμεντάκη, Παπαλεξίου, Κοκκινάκη, στους οποίους πιστεύει και ευελπισθεί ότι θα τους βελτιώσει. Οι δυο πρώτοι δεν διακρίθηκαν και δεν βελτιώθηκαν δυο χρόνια στον Ολυμπιακό, αλλά ίσως φταίει σε αυτό ο Μουνιόθ που δεν βελτίωσε κανένα παίκτη στην τρίχρονη παρουσία του στο Ρέντη. Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα για τον Δεληκώστα, που ρισκάρει, σε μια αξιέπαινη προσπάθεια ή καλύτερα σε ένα αξιόλογο πείραμα. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ δεν έχει τους καλύτερους παίκτες της τελευταίας εξαετίας πρωταθλητισμού, απομένει να δούμε αν θα έχει την καλύτερη ομάδα.

Φοίνικας για τίτλο

Ο Φοίνικας χάρη στην ΟΝΕΧ έκανε ομάδα πρωταθλητισμού αν και ήθελε πακέτο Πρωτοψάλτη-Ράπτη. Ο πρώτος θα είναι η ατραξιόν του νησιού, αλλά και του πρωταθλήματος, αφού είναι εντυπωσιακός, καταπληκτικός τεχνίτης και ξεσηκώνει την εξέδρα. Η καλύτερη μεταγραφή που έκανε ο Φοίνικας στην ιστορία του. Ο Πρωτοψάλτης περίμενε πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά νομοτελειακά έπρεπε να παίξει στο “τριφύλλι” ο πρωταθλητής Ανδρεόπουλος, ενώ απέρριψε αδικαιολόγητα καλύτερη πρόταση του Ολυμπιακού φοβούμενος αναίτια τη μήνι των οπαδών του Παναθηναϊκού, ενθυμούμενος τι έγινε όταν έπαιζε στην Κηφισιά. Ο Φοίνικας με τον Καναδό Μπράουν έδεσε το κέντρο του, έχει … τρύπες όπως όλες οι ομάδες του Big-4 και ποντάρει πολλά και στον εντυπωσιακό σε μπλοκ, σέρβις, όχι όμως σε πάσα, Μουρίλο Ράνκτε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διαγώνιοι: Χέρμανς Έγκλεσκαλνς(Λετ)

Ακραίοι: Νικόλα Μιγαίλοβιτς(Σερ), Κρίστιαν Φρομ(Γερ), Δημήτρης Ριζόπουλος, Δημήτρης Εφραιμίδης

Πασαδόροι: Κώστας Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης, Δημήτρης Τζιάβρας

Κεντρικοί: Αλεξάντερ Όκολιτς(Σερ), Θόδωρος Βουλκίδης, Δημήτρης Χαραλαμπίδης

Προπονητής:Δημήτρης Καζάζης

ΠΑΟΚ

Διαγώνιοι: Μπραμ Βαν ντε Ντρις(Βελ), Μπούτος Αλέξανδρος

Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Μπατατζίμ Ενρίκεν (Βρα), Καπετανίδης Κώστας, Σωτηρίου Σωτήρης

Πασαδόροι: Πέντρο Τέλες, Κομητούδης Δημήτρης

Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης

Κεντρικοί: Παπαλεξίου Γιώργος, Άντρι Άγκανιτς(Εσθ), Γιάννης Τακουρίδης

Προπονητής: Κώστας Δεληκώστας

ΠANAΘΗΝΑΙΚΟΣ

Διαγώνιοι: Αλέξανδρος Ράπτης

Ακραίοι: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Mπαρμπούνης Σπύρος, Βασίλης Μούχλιας Βόιν Τσάτσιτς(Μαυρ)

Πασαδόροι: Άλεξ Γιάκομπσεν(Δαν), Ρουσόπουλος Θεοφάνης

Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου

Κεντρικοί: Σωτήρης Πανταλέων, Βίκτορ Ρανγκέλ(Βρα), Παναγιώτης Πελεκούδας

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Διαγώνιοι: Ιβάν Ράιτς(Κρο), Νίκος Μήλης

Ακραίοι: Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ζίγκα Στερν(Σλοβε)

Πασαδόροι: Moυρίλο Ράντκε(Βρα), Θεοδόσης Ηλίας

Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς, Καρασσαβίδης Βασίλης

Κεντρικοί: Παπαγγελόπουλος Νικόλας, Δημοσθένης Λινάρδος, Αντρέ Μπράουν(Καν)

Προπονητής: Ορφανός Γιάννης