Τι έκαναν στη Γαλλία Έγκλεσκαλνς, Μιγαίλοβιτς

Διαβάστε τις επιδόσεις των νέων παικτών του Ολυμπιακού Έγκλεσκαλνς, Μιγαίλοβιτς, στο γαλλικό πρωτάθλημα με Τουρ και Ρεν.

Τι έκαναν στη Γαλλία Έγκλεσκαλνς, Μιγαίλοβιτς

Από το δυνατό πρωτάθλημα της Γαλλίας προέρχονται τα δυο νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού, ο Χερμάνς Έγκλεσκαλνς και ο Νικόλα Μιγαλιλοβιτς και μάλιστα σε δυο ομάδες που πρωταγωνιστούσαν, στην τρις πρωταθλήτρια Γαλλίας Τουρ και τη Ρεν αντίστοιχα.

Ο Λετονός διαγώνιος Έγκλεσκαλνς ήταν μόνιμα βασικός στην πρωταθλήτρια Τουρ με θαυμαστές επιδόσεις, αφού ως τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω κορονοϊού ήταν ένατος σκόρερ με 412 πόντους. Αγωνίσθηκε σε 24 ματς, 88 σετ, με 351 πόντους από την επίθεση και ποσοστό 49%, 30 μπλοκ και 31 άσους.

Ο Σέρβος Μιγαίλοβιτς τραυματίσθηκε στην αρχή της περιόδου, έπαιξε τελευταίο ματς στις 19 Νοεμβρίου και επέστρεψε στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ το πρωτάθλημα διακόπηκε στις 7 Μαρτίου. Επανήλθε όμως δριμύτερος, αφού στο τελευταίο ματς ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του αγώνα Μονπελιέ-Ρεν 3-1 με 16 πόντους(14/26, 1 μπλοκ, 1 άσο, 69% υποδοχή). Όσο αγωνίσθηκε κέρδισε 102 πόντους, με 12 άσους, 8 μπλοκ, 56% στην υποδοχή. Είχε συμμετοχή σε 13 ματς(41 σετ)

Oλυμπιακός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς

Ο Μιαγίλοβιτς στα χρόνια που αγωνίσθηκε στην Ελλάδα διακρίθηκε για τις επιθετικές αρετές, ενώ ανέδειξε και ηγετικά προσόντα, κάτι που έλειπε από τον εφετινό Ολυμπιακό, που αγωνίσθηκε χωρίς παίκτες-ηγέτες.

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την επιστροφή του Χερμάνς Έγκλεσκαλνς

Ο Έγκλεσκαλνς ήταν 25 χρονών όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, απέκτησε εμπειρία και ηγήθηκε της Τουρ στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων Γαλλίας. Καμμία σχέση με τον Φινγκερ, που έβγαζε άμυνα και έμενε κάτω για να μη του δώσουν την κόντρα μπάλα. Ο νέος διαγώνιος βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά…

Όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα η Τουρ ήταν πρώτη με 49 βαθμούς κα η Ρεν τρίτη με 47, άρα οι δυο νέοι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν πρωταθλητισμό στο δύσκολο γαλλικό πρωτάθλημα. Ο Λετονός είναι εν ενεργεία διεθνής, ενώ ο Σέρβος έπαιξε 10 φορές στη σπουδαία εθνική Σερβίας.