Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1: Πρωταθλητής ο ΠΑΟ, διάλυση με τη διπλή αλλαγή του Μουνιόθ !

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-1 τον Ολυμπιακό και στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής, χάρη και στον Μουνιόθ που ... διέλυσε την ομάδα του, που ήταν μπροστά 1-0 σετ και 19-17, με την τραγική  διπλή αλλαγή του ....

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1: Πρωταθλητής ο ΠΑΟ, διάλυση με τη διπλή αλλαγή του Μουνιόθ !

Ο Ολυμπιακός δούλευε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι, προηγήθηκε 1-0 σετ και 19-17 στο δεύτερο σετ, πήγαινε για το 2-0, όταν ο Μουνιόθ ... έβαλε το χεράκι του και άλλαξε την εικόνα του ματς. Οι Κουμεντάκης, Στιβαχτής στη θέση των Ασπιώτη, Τερβαπόρτι και ο Ολυμπιακός έχασε το ρυθμό του. Τέσσερα λάθη των Κουμεντάκη, Πετρέα έφεραν τα πάνω-κάτω , ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και έκανε ότι ήθελε στη συνέχεια διασύροντας τον πρωταθλητή, μέχρι χθες Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός αιφινιδιάστηκε από το πάθος του Ολυμπιακού βρέθηκε σε δύσκολη θέση και κοντά στο 0-2, αλλά το δώρο του Μουνιόθ αξιοποιήθηκε στο έπακρο και δίκαια οι "πράσινοι επέστρεψαν στην κορυφή μετά από 14 χρόνια! Μετά το 1-1 υπήρχε μια ομάδα στο Μαρούσι, ο Ράπτης εκτελούσε, ο Γιάκομπσεν μοίραζε, ο Ραγκέλ έκοβε και ο Πανταλέων έκανε τη διαφορά στο τέλος του κρίσιμου δεύτερου σετ.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ξεχείλιζε από πάθος, έκανε 4 μπλοκ, όσα στον πρώτο τελικό και κέρδισε 22-25, αφού είχε το προβάδισμα εξ αρχής, 3-8, 7-12. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 19-20, αλλά εκεί έγινε η φάση του σετ. Σε κόντρα επίθεση ο Βουλκίδης έκανε μπλοκ στον Πελεκούδα για το 19-21. Ο Ασπιώτης έκανε το 20-22, μπλοκ του Χουσάι στον Ράπτη το 20-23 και το σετ τελείωσε 22-25 με χαμένο σερβίς του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε 14-17, αλλά συνέχισε με λάθη του Κουμεντάκη, που έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 22-21. Ένα ατομικό μπλοκ του Πανταλέοντα στον Πετρέα έφεραν το 23-21 και το σετ τελείωσε 25-22, με νέο λάθος, αυτή τη φορά του Ασπιώτη. Τέσσερα συνεχόμενα λάθη του Ολυμπιακού έφεραν την ισοφάριση του Παναθηναϊκού. Η διπλή αλλαγή στο 17-19, χωρίς λόγο έφερε την... καταστροφή στην ομάδα του Μουνιόθ, ενώ κόλλησε ο Τερβαπόρτι που ξέχασε τους κεντρικούς στην ανάπτυξη της ομάδας του. Kαι σχεδόν ταυτόχρονα έβγαλε τον Βουλκίδη από το σερβίς και έβαλε τον Ριζόπουλο!

Η κατάρρευση συνεχίσθηκε στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο ματς, αφού οι αλλαγές του Ισπανού έκαναν σαλάτα την ομάδα του. Το πιο εύκολο σετ με 25-15, αφού ο Ολυμπιακός σε μια φάση έπαιξε και με δυο πασαδόρους! Ίδια εικόνα και στο τέταρτο σετ με τον Παναθηναϊκό να παίζει μόνος του.

Για ένα ακόμη ματς ο Μουνιόθ παρέσυρε τους παίκτες του σε διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές και για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός δέχθηκε τρείς κόκκινες κάρτες. Ο Ισπανός αντί να ηρεμήσει την ομάδα του, της μετέφερε τον εκνευρισμό του. Καλύτερα ο πρώην πρωταθλητής να πήγαινε χωρίς ... προπονητή στο Μαρούσι. Ο Ολυμπιακός που πήρε δυο πρωταθλήματα χάρη στους Σμιτ, Αλεξίεφ, απέτυχε παταγωδώς φέτος εξαιτίας του Μουνιόθ...

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις διακρίσεις και αναζητά τους παράγοντες που θα πάρουν πάνω τους την ομάδα, για να μη διαλυθεί μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Τα σετ:22-25, 25-22, 25-15, 25-13

Περισσότερα σε λίγο...