Αυτή η Εθνική... μάλιστα!

Με «όπλα» τον σωστό σχεδιασμό και την ποιότητά της η Εθνική Ελλάδας οφείλει να κερδίζει τις... Ιρλανδίες και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται προκρίσεις.

Αυτή η Εθνική... μάλιστα!

Ίσως ούτε ο Γκουστάβο Πογέτ να περίμενε ότι οι παίκτες του θα ήταν τόσο πιστοί στο πλάνο που ο ίδιος κατέστρωσε για το ματς με την Ιρλανδία. Με εξαίρεση την... τρικυμία των πρώτων 15 λεπτών, οι διεθνείς μας ήταν συγκινητικοί το βράδυ της Παρασκευής στο Δουβλίνο, όντες άριστοι τακτικά σε άμυνα και επίθεση.

Ο Πογέτ έκανε την προετοιμασία ενός ολόσωστου πλάνου για το ματς της «Dublin Arena» («Aviva» ας το λένε οι σπόνσορες), ωστόσο αυτό από μόνο του δεν θα ήταν ποτέ αρκετό. Πόσω μάλλον απέναντι στους αθλητικούς και παθιασμένους Ιρλανδούς, οι οποίοι έχουν το γνώθι σαυτόν και ποντάρουν εύλογα στην ορμητικότητα και στη δύναμη.

Οι παίκτες, λοιπόν, της Εθνικής τελείωσαν μαεστρικά τη δουλειά που είχε ξεκινήσει στο... μπλοκάκι του και στα αποδυτήρια ο Πογέτ. Εφάρμοσαν άριστα το πλάνο του και αντέταξαν με περίσσεια επιτυχία την ποιοτική τους ανωτερότητα απέναντι στους Ιρλανδούς. Και το έκαναν στον υπερθετικό, καθώς γκολάρες σαν αυτές που πέτυχαν οι Γιακουμάκης και Μασούρας δεν τις έχουμε συνηθίσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Μετά το «φάντασμα» που είχαμε δει στην Ολλανδία, η Εθνική της Παρασκευής ήταν από άλλο... έργο. Διαβασμένη, απόλυτα προετοιμασμένη και αποφασισμένη. Γι' αυτό και πέτυχε. Σίγουρα παίζει ρόλο και ο αντίπαλος, όμως αυτή η Εθνική μπορεί -και δικαιούται βάσει της εμφάνισης στο Δουβλίνο- να ονειρεύεται την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Αρκεί να παρουσιαστεί ανάλογα έτοιμη και κόντρα στους «οράνιε» τη Δευτέρα...