Προκριματικά Euro 2024: Ακάθεκτες Πορτογαλία και Σκωτία, έσωσε τον βαθμό η Τουρκία

Εύκολες νίκες για Πορτογαλία και Σκωτία εκτός έδρας επί Σλοβακίας και Κύπρου. Έσωσε το βαθμό στο τέλος η Τουρκία. Τα αποτελέσματα των προκριματικών του Euro 2024.

Προκριματικά Euro 2024: Ακάθεκτες Πορτογαλία και Σκωτία, έσωσε τον βαθμό η Τουρκία

Η Πορτογαλία πήρε το ντέρμπι κορυφής επί της Σλοβακίας, επικρατώντας τελικά με 0-1 στην Μπρατισλάβα. Το γκολ σημείωσε ο Μπρούνο Φερνάντες στο 43'.

Πρώτη και καλύτερη συνέχισε στον όμιλό της και η Σκωτία με 5/5, αφού επιβλήθηκε και της Κύπρου με 0-3 και γκολ των ΜακΤομινεϊ (6'), Πόρτεους (16') και ΜακΓκίν (30').

Αεράτη νίκη και για την Κροατία, η οποία διέλυσε τη Λετονία με 5-0 και πλησίασε στο -3 την πρώτη Τουρκία. Τα γκολ σημείωσαν οι Πέτκοβιτς (3', 44'), Ιβάνουσετς (13'), Κράμαριτς (68') και Πάσαλιτς (78').

Η Τουρκία γλίτωσε το κάζο από την Αρμενία, η οποία προηγήθηκε στο 49' με τον Ντασιάν, ισοφαρίζοντας στο 88' με τον Γιλντιρίμ.

Σπουδαία νίκη για τον Λουξεμβούργο, το οποίο υπέταξε την Ισλανδία με 3-1 και μετράει πλέον 10 βαθμούς, όσο και η δεύτερη Σλοβακία. Τα γκολ των νικητών οι Σανό (9'), Μπορζ Σάντσες (70') και Σινανί, ενώ για τους Ισλανδούς, οι οποίοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 73' λόγω της αποβολής Μάγκνουσον, σκόραρε ο Χάραλντσον.

Τέλος, η Βοσνία επιβλήθηκε με 2-1 του Λιχτενστάιν, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη της στα προκριματικά.