Μαντσίνι: Η Εθνική Ιταλίας γιάτρεψε την πληγή του χαμένου τελικού από την Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι εκτίμησε ότι η Ιταλία του θα μείνει στα ποδοσφαιρικά ...κιτάπια και παραδέχθηκε ότι η κατάκτηση του Euro 2020, στο Γουέμπλεϊ, του γιάτρεψε την «πληγή» από την ήττα στο ίδιο γήπεδο, το 1992, στον τελικό του Πρωταθλητριών με την Μπαρτσελόνα 

Μαντσίνι: Η Εθνική Ιταλίας γιάτρεψε την πληγή του χαμένου τελικού από την Μπαρτσελόνα στο Γουέμπλεϊ

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μίλησε στην Γερμανική ιστοσελίδα «Sport1.de» κι αναφερόμενος στην κατάκτηση του Euro 2020 από την Εθνική Ιταλίας εξέφρασε την ικανοποίηση του.

Μάλιστα εκτίμησε ότι η ομάδα του θα μείνει στην ιστορία κι ότι μπορεί να συγκριθεί με την πρωταθλήτρια κόσμου του 2006, «σκουάντρα ατσούρα».

Ο αρχιτέκτονας της πρωταθλήτριας Ευρώπης δήλωσε υπερήφανος για τα πεπραγμένα των παικτών του:

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα ως πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι μία πραγματικά όμορφη αίσθηση και είμαι απόλυτα ευτυχισμένος, ειδικότερα για όλους τους Ιταλούς στην πατρίδα και στον κόσμο. Είμαστε όλοι χαρούμενοι επειδή πετύχαμε κάτι το εξωπραγματικό. Αυτή η Ιταλία θα παραμείνει στα βιβλία της ιστορίας», τόνισε στην γερμανική ιστοσελίδα ο έμπειρος προπονητής.

«Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν συγκρίσεις μεταξύ της Ιταλίας του Λίπι το 2006 και αυτής επειδή χρειάζεται να κάνεις σπουδαία πράγματα για να κερδίσεις τίτλους και αυτά τα παιδιά το πέτυχαν», συμπλήρωσε ο «Μάντσιο».

Για να επισημάνει - επί προσωπικού και ...χωροταξικού - πως «ο χαμένος τελικός του 1992 με την Σαμπντόρια στο Γουέμπλεϊ (σ.σ. ήττα με 1-0- από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών) είναι κάτι που θυμάμαι καλά αλλά τώρα οι πληγές έχουν αρχίσει να γιατρεύονται».

Όσο για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στα πάτρια τόνισε: «Γιορτάσαμε, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα, σαν να ήμασταν σε ταινία. Δεν είχαμε προετοιμάσει κάτι. Μας υποδέχτηκε πάρα πολύς κόσμος στους δρόμους της Ρώμης και ήταν όλα πολύ όμορφα.

Αυτή η χαρά αξίζει στους παίκτες μου και είχαν δίκιο που ήθελαν να την ζήσουν. Τώρα είναι όλοι πρωταθλητές Ευρώπης και αξίζουν να απολαύσουν τις διακοπές τους».