Euro 2020: Καπέλο: «Αυτή η εθνική Ιταλίας με έκανε να κλαίω»

Ο πολύπειρος προπονητής Φάμπιο Καπέλο μίλησε με συγκινητικά λόγια για τη «σκουάντρα ατζούρα» του Ρομπέρτο Μαντσίνι και αποκάλυψε πότε πείστηκε πως η ομάδα θα πετύχει

Euro 2020: Καπέλο: «Αυτή η εθνική Ιταλίας με έκανε να κλαίω»

Ο Φάμπιο Καπέλο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Εθνική Ιταλίας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως αυτή η ομάδα τον έκανε να κλάψει με την κατάκτηση του Euro.

Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός επεσήμανε ότι έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που μπορεί να κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Οι δηλώσεις του Φάμπιο Καπέλο: «Αυτή η υπέροχη Ιταλία με έκανε να κλαίω. Είναι μόνο το πρώτο βήμα. Αυτό το σύνολο είναι δυνατό, έχει έναν προπονητή που σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει δημιουργήσει μια πραγματική ομάδα, μερικές φορές είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι εθνική ομάδα. Και το Παγκόσμιο Κύπελλο απέχει μόλις ένα χρόνο.

Μου πήρε λίγο καιρό για να καταλάβω ότι υπήρχαν οι ιδανικές συνθήκες. Ξέρετε πότε σβήστηκε η αμφιβολία; Όταν είδα την ηρεμία εκείνων που περνούσαν αλλαγή και την ηρεμία εκείνων που έφευγαν. Και αυτά τα πράγματα δεν με ξεγελούν.

Ακόμα κι αν κάποιος δεν επελέγη από την αρχή, έδωσε το καλύτερό του. Ένα σημάδι ότι η ομάδα ήταν εκεί. Και αυτό είναι το πνεύμα της Ιταλίας που δημιούργησε ο Μαντσίνι».