Euro 2020: Επική ομιλία Μαντσίνι πριν την έναρξη του τελικού: «Εμείς ορίζουμε την μοίρα μας» (vid)!

Στη δημοσιότητα ήρθε η ομιλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι προς τους Ιταλούς διεθνείς, πριν την έναρξη του τελικού του Euro με την Αγγλία, που επικεντρώθηκε στη φράση «Εμείς ορίζουμε την μοίρα μας, ούτε ο διαιτητής ούτε οι αντίπαλοι»!

Euro 2020: Επική ομιλία Μαντσίνι πριν την έναρξη του τελικού: «Εμείς ορίζουμε την μοίρα μας» (vid)!

Μια ...χαραμάδα ώστε να διαπιστώσουμε, ιδίοις όμμασι, τι άλλαξε και μια ομάδα που απουσίαζε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, τρία χρόνια αργότερα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης μας επιτρέπει το βίντεο που που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο (από λογαριασμό στην πλατφόρφμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok) και παρουσιάζει την προετοιμασία του τελικού από τον εκλέκτορα των Ιταλών (κι «αρχιτέκτονα» του θριάμβου τους) Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο «Μάντσιο», στην ομιλία του προς τους παίκτες της «σκουάντρα ατσούρα», λίγο πριν από την έναρξη του τελικού του Euro, κόντρα στην Αγγλία, στα αποδυτήρια του Γουέμπλεϊ, όχι μόνο τόνωσε το ηθικό τους αλλά έστειλε και μήνυμα ότι δεν ξεχνά την προσφορά του, άτυχου, λόγω του τραυματισμού του, Λεονάρντο Σπινατσόλα, γράφοντας αρχικά στην 11άδα το όνομα του!

Κίνηση αλληλεγγύης και σύσφιξης των σχέσεων, αλλά και δείγμα ότι είναι εκεί, μαζί τους, παρότι διέλευσε τον αχίλλειο τένοντα του και θα μείνει εκτός για έξι μήνες...

Αξιομνημόνευτα και τα λεγόμενα του Ιταλού ομοσπονδιακού τεχνικού που ήταν λακωνικός αλλά περιεκτικός:

«Δεν έχω κάτι να πω, ξέρετε ποιοι είστε. Δεν είμαστε τυχαία εδώ, εμείς είμαστε αφεντικά της μοίρας μας, ούτε ο διαιτητής ούτε οι αντίπαλοι.

Ουδείς. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε».

Απ' ότι φαίνεται έπιασαν τόπο...