Euro 2020: Η κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης (vid)

Ανακοινώθηκε η κορυφαία ενδεκάδα του Euro 2020. Σε αυτήν δεν βρίσκεται ο πρώτος σκόρερ Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά ούτε και ο Βέλγος άσος της Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε

Euro 2020: Η κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης (vid)

Μετά το τέλος του Euro 2020, έφτασε και η στιγμή για να γίνει γνωστή η κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης. Στην καλύτερη ομάδα είναι πέντε Ιταλοί, τρεις Άγγλοι, ένας Βέλγος, ένας Ισπανός και ένας Δανός.

Στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης που θριάμβευσε η Ιταλία και επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, δεν βρίσκεται ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας αλλά ούτε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε του Βελγίου. Από την ομάδα του Βελγίου στην καλύτερη ενδεκάδα επιλέχθηκε ο Λουκάκου.

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα είναι φυσικά κάτω από τα δοκάρια, με τον Ιταλό κίπερ άλλωστε να παίρνει και το βραβείο του καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης, όπως ανακοινώθηκε λίγο μετά τον τελικό της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ».

Σε ένα σύστημα 4-3-3, στην τετράδα της άμυνας βρίσκονται οι Κάιλ Γουόκερ (Αγγλία), Λεονάρντο Μπονούτσι (Ιταλία), Χάρι Μαγκουάιρ (Αγγλία) και Λεονάρντο Σπινατσόλα (Ιταλία), με τον τελευταίο να είναι εξαιρετικός αλλά να μην αγωνίζεται στον τελικό και στον ημιτελικό λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε στον προημιτελικό με αντίπαλο το Βέλγιο.

Στη μεσαία γραμμή, δεσπόζει ο Ιταλός άσος της Τσέλσι Ζορζίνιο, έχοντας δίπλα του τον Δανό Χόιμπιεργκ της Τότεναμ και τον νεαρό Πέδρι, ο οποίος με τη φανέλα της Ισπανίας έκανε εξαιρετικό τουρνουά.

Στην επίθεση στα άκρα είναι οι Κιέζα (Ιταλία), Λουκάκου (Βέλγιο) και Στέρλινγκ (Αγγλία).