Τζιοβάνι Βίο: Πρώην τραπεζίτης το μυστικό όπλο του Μαντσίνι και η σχέση του με τον Βασίλη Βούζα

Ένας εκ των συνεργατών του Μαντσίνι, ο Τζιοβάνι Βίο (πρώην τραπεζίτης), ο οποίος θεωρείται το μυστικό «όπλο» των πρωταθλητών Ευρώπης είχε διδάξει και στη χώρα μας, μαζί με τον Βασίλη Βούζα τον Μάιο του 2014.

Τζιοβάνι Βίο: Πρώην τραπεζίτης το μυστικό όπλο του Μαντσίνι και η σχέση του με τον Βασίλη Βούζα

Οι Μαντσίνι, Βιάλι πήραν δικαίως τα εύσημα για την πορεία της Ιταλίας και την κατάκτηση του Euro. Φυσικά οι δύο τους δεν θα μπορούσαν να...χτίσουν μόνοι τους την Ιταλία που όλοι θαυμάσαμε. Έχουν από πίσω τους ένα επιτελείο που ασχολείται με συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού.

Ένας εξ αυτών είναι ο Τζιοβάνι Βίο. Ο πρώην τραπεζίτης, ο οποίος από τον περασμένο Σεπτέμβριο ανήκει στο τιμ της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας και δουλεύει πάνω στις στημένες φάσεις της ομάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι γείτονες έφτασαν στην ισοφάριση στον τελικό με αντίπαλο την Αγγλία από μια στημένη μπάλα (κόρνερ).

Στο εξωτερικό αναφέρουν πως ο Τζιοβάνι Βίο είναι το...μυστικό όπλο του Μαντσίνι στις στημένες μπάλες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πριν από έναν χρόνο, έψαξε, έμαθε και έκανε ραντεβού με τον Τζιοβάνι Βίο στην Μπολόνια. Εκεί υπήρξε ταύτιση απόψεων, έδωσαν τα χέρια και αμέσως όπως γράφουν στην Ιταλία, η Εθνική ομάδα άλλαξε εικόνα στις στημένες φάσεις.

Πριν εργαστεί στην Ιταλία, είχε περάσει από Παλέρμο, Τριεστίνα, Φιορεντίνα, Μίλαν, Μπρέντφορντ, Λιντς, Σπαλ, Κάλιαρι. Ο Βάλτερ Τζένγκα, με τον οποίο ο Τζιοβάνι Βίο συνεργάστηκε και στην Παλέρμο (2010) αλλά και στην Κάλιαρι (2020), είχε δηλώσει: «Μόνο ένας τρελός σαν κι εμένα θα καλούσε έναν που δούλευε σε τράπεζα, να είναι μαζί μου στην πρώτη μου δουλειά στην Serie A στην Παλέρμο το 2010».

Ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε η καριέρα του Τζιοβάνι Βίο, ο οποίος από πρώην τραπεζίτης, έχει μεταμορφωθεί στο «μυστικό όπλο» του Μαντσίνι στις στημένες φάσεις.

Ο 68χρονος Βίο έχει περάσει και από τη χώρα μας για να διδάξει σε σεμινάριο τον Μάιο του 2014, μαζί με τον Βασίλη Βούζα. Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός, ο οποίος πρόσφατα ολοκλήρωσε την πετυχημένη πορεία του με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Βασίλης Βούζας με θητεία φυσικά και στον Ολυμπιακό, είχε συνεργαστεί εκείνες τις ημέρες στενά με τον Ιταλό προπονητή και οι δυο τους έκτοτε διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις.