Αναστασιάδης: «Ο Σάουθγκεϊτ δεν βοήθησε καθόλου την Αγγλία με τις επιλογές του»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για το Euro και τον τελικό στο Λονδίνο, ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία.

Αναστασιάδης: «Ο Σάουθγκεϊτ δεν βοήθησε καθόλου την Αγγλία με τις επιλογές του»

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε για το Euro 2020.

Μεταξύ άλλων όσα δήλωσε στο Metropolis 95,5:

Για το τι αφήνει πίσω του το Euro: «Δεν άφησε πίσω του κάτι καινούριο, έδειξε πως υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, καλοί προπονητές και εκείνο που ανέδειξε περισσότερο ήταν το ομαδικό πνεύμα. Δεν ξεχώρισαν οι μονάδες, οι οποίοι θυσιάστηκαν μέσα στην ομάδα. Για μένα αυτό ήταν πολύ σημαντικό, σε άλλες διοργανώσεις έβγαιναν προσωπικότητες και ξεχώριζαν, τώρα ξεχώρισαν οι ομάδες. Εγώ θα προτιμούσα έναν τελικό Ιταλία-Ισπανία για να βλέπαμε ένα παιχνίδι καλύτερο, σε ποιότητα και εικόνα. Μην ξεχνάτε πως συναντήθηκαν και ήταν καλύτερο και πιο γρήγορο από τον χθεσινό τελικό. Η Αγγλία έβαλε ένα γρήγορο γκολ και αυτό ήταν τροχοπέδη για να γίνει καλύτερος τελικός. Η Δανία ήταν μια ομάδα με την τέλεια ομαδικότητα, είχαν πειθαρχία και παρότι δεν είχαν σταρ ήταν στις καλύτερες τρεις ομάδες για μένα, μαζί με Ιταλία και Ισπανία. Το αρνητικό που είχε αυτό το Euro ήταν πως έγινε σε πολλές χώρες, οι παίκτες ταλαιπωρήθηκαν με τα ταξίδια ενώ κάποιες ομάδες ήταν ξεκούραστες. Σε τέτοιες διοργανώσεις οι ώρες παίζουν ρόλο. Οι Ιταλοί είχαν 24 ώρες περισσότερη ξεκούραση και έδειχναν πιο φρέσκοι».

Για το αν και οι δύο ομάδες σκέφτονταν τα πέναλτι: «Οι Ιταλοί πίστευαν πως μπορούσαν να το πάρουν και στην παράταση. Οι Άγγλοι σκεφτόντουσαν τα πέναλτι και ειδικά στην παράταση. Η Ιταλία είχε καλύτερο προπονητή από την Αγγλία, ο Σάουθγκεϊτ δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του με τις επιλογές του, οι αποφάσεις του ήταν λανθασμένες βάση αποτελέσματος. Οι αλλαγές της Ιταλίας βοήθησαν την ομάδα, έδειξαν περισσότερα πράγματα όπως και η αλλαγή συστήματος που τόλμησε ο Μαντσίνι. Οι Ιταλοί δίκαια το πήραν. Δεν στέκομαι στις αλλαγές που έκανε ο Σάουθγκεϊτ αλλά θα σταθώ στο γεγονός πως είχε περισσότερες επιλογές στον πάγκο, ίσως και καλύτερες».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια των ομάδων και των εθνικών: «Αναγκάζεσαι βάση αυτού του προγράμματος να ενσωματώσεις την προσωπικότητα του καθενός μέσα στην ομάδα. Ο χρόνος είναι λιγότερος, τα ταξίδια είναι μεγαλύτερα. Λόγω της πανδημίας τα παιχνίδια έγιναν περισσότερα και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Βλέπετε τι γίνεται με τους φιλάθλους, οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Αγγλία αλλά όπως φάνηκε ο κόσμος της Αγγλίας ήταν βάρος στα πόδια των Άγγλων παικτών».