Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ: «Δική μου η απόφαση για τα πέναλτι»

Ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ξεκαθάρισε πως ήταν δική του η απόφαση για τα πέναλτι και είναι αυτός που έχει την ευθύνη. Ο αρχηγός Χάρι Κέιν έκανε λόγο για ήττα που θα πονάει για καιρό.

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ: «Δική μου η απόφαση για τα πέναλτι»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τόνισε πως οι εκτελεστές των πέναλτι προέκυψαν από τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας ενώ θεωρεί πως η ομάδα του έπρεπε να κερδίσει στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση.

Ιταλία - Αγγλία 3-2: Η διαδικασία των πέναλτι - Ο Ντοναρούμα έδωσε την Κούπα! (vid)

«Αυτό είναι πάνω μου, εγώ αποφάσισα για τα πέναλτι και ποιοι θα τα εκτελέσουν, με βάση αυτά που έχουμε κάνει στην προπόνηση, κανείς άλλος. Είναι δική μου ευθύνη. Μαζί νικάμε και είναι πάνω σε όλους μας πως δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Για τα πέναλτι, είναι δική μου απόφαση», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Σκληρή κριτική στον Σάουθγκεϊτ για τις αλλαγές Σάντσο, Ράσφορντ-Τι είπε ο Ντέμης (pics,vid)

Ο αρχηγός Χάρι Κέιν από την πλευρά του υποστήριξε:

«Δεν μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερα. Είναι ο χειρότερος τρόπος να χάνεις στα πέναλτι, δυστυχώς δεν ήταν η βραδιά μας. Προφανώς μας πονά η ήττα και θα μας πονά για καιρό, αλλά κάναμε ένα φανταστικό τουρνουά και πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Όλοι κερδίζουμε και χάνουμε μαζί, σαν σύνολο.

Η απονομή του τροπαίου στην Ιταλία - Συγκινημένος ο αρχηγός Κιελίνι (vid)

Ελπίζω να μεγαλώσουμε σαν ομάδα μετά από αυτό. Αρχίσαμε τέλεια, μετά η απόδοσή μας έπεσε και ίσως οπισθοχωρήσαμε πολύ. Η Ιταλία δεν έκανε πολλές ευκαιρίες, αλλά ισοφάρισε από μια στημένη φάση και μετά το ματς ήταν 50-50. Στα πέναλτι όλα ήταν πιθανά, ο καθένας μπορεί να αστοχήσει. Έχουμε πολύ μέλλον, με καλούς νέους παίκτες και ελπίζουμε στο Κατάρ το 2022 να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι».