Η φανέλα της Ιταλίας είναι βαριά, ασήκωτη για αυτή την Αγγλία

Οι Άγγλοι μετά τη νίκη επί της Γερμανίας πίστεψαν πως κατέκτησαν το Euro αλλά υπολόγισαν χωρίς τον...ξενοδόχο. Την Ιταλία που έχει βαριά φανέλα και στο παρελθόν έχει...κλείσει σπίτια και σπίτια, κάτι που έκανε και απόψε μέσα στο Λονδίνο.

Η φανέλα της Ιταλίας είναι βαριά, ασήκωτη για αυτή την Αγγλία

Η Ιταλία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ιταλία του Μαντσίνι που ελάχιστοι πίστευαν στην αρχή της διοργάνωσης πως θα προχωρήσει, όχι μόνο έφτασε μέχρι το τέλος αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει ένα ακόμη...μάγκικο τρόπαιο στο «σπίτι» αντιπάλου. Το έχουν ξανακάνει οι Ιταλοί αλλά οι Άγγλοι μετά τη νίκη επί της Γερμανίας, πίστεψαν πως το Euro τελείωσε και θα το κατακτήσουν – επιτέλους – για πρώτη φορά.

Κανείς δεν ασχολήθηκε με τη φανέλα της Ιταλίας που είναι πολύ βαριά και στο παρελθόν έχει κάνει...κηδείες σε διοργανωτές, όπως το 2006 όταν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία, επικράτησε τότε της ομάδας του Κλίνσμαν στην παράταση με τον Γκρόσο να σκοράρει και τους γείτονες να περνάνε στον τελικό εκεί όπου επικράτησαν της Γαλλίας και κατέκτησαν τον τίτλο.

Η φανέλα της Ιταλίας αποδείχθηκε ασήκωτη για αυτή την Αγγλία, που και στο παρελθόν έχει φτάσει κοντά στη διάκριση με παίκτες που έχουν γράψει τεράστια ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλά κι αυτοί δεν κατάφεραν να σηκώσουν έναν τίτλο με την Εθνική τους ομάδα.

Δεν είναι δυνατόν ένας προπονητής να ζητά τόσα πολλά, ειδικά από Σάκα, Σάντσο που ανέλαβαν τα τελευταία πέναλτι. Καλοί οι πανηγυρισμοί και τα τραγούδια και η πλάκα, αλλά όταν η μπάλα «καίει» θέλεις παίκτες με καρδιά και ψυχή.

Καρδιά και ψυχή είχαν οι Ιταλοί που μετά το 20λεπτο, ήταν οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, έψαξαν τον τρόπο για να ισοφαρίσουν, τα κατάφεραν και κυνήγησαν και δεύτερο γκολ που δεν ήρθε.

Αντίθετα, η Αγγλία μετά το 1-0...κάθισε και ο Σάουθγκεϊτ περίμενε στην άκρη του πλάγιου άουτ να έρθει η βασίλισσα και να του δώσει το Κύπελλο. Ο Μαντσίνι το δούλεψε το παιχνίδι, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του που έκανε τις δυο πιο αποτυχημένες αλλαγές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.