Ο… ξεχασμένος Βιάλι, το γούρι της εθνικής Ιταλίας

«Τελετουργικό» των Ιταλών αποτελεί τελικά να… ξεχνούν στο ξενοδοχείο τον βοηθό του Ρομπέρτο Μαντσίνι, Τζανλούκα Βιάλι, πριν από κάθε ματς της εθνικής στο Euro 2020.

 Ο… ξεχασμένος Βιάλι, το γούρι της εθνικής Ιταλίας

Μόνο τυχαίο δεν είναι τελικά το γεγονός ότι ο οδηγός του λεωφορείου που μεταφέρει την αποστολή της εθνικής Ιταλίας ξεχνάει κάθε φορά τον βοηθό του Ρομπέρτο Μαντσίνι, Τζανλούκα Βιάλι.

Η αλήθεια είναι ότι στην πρεμιέρα του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έγινε όντως τυχαία και το λεωφορείο αφού προχώρησε λίγα μέτρα εν συνεχεία σταμάτησε και άνοιξε τις πόρτες του για να πάρει και τον 57χρονο.

Μετά τη νίκη όμως της «σκουάντρα ατζούρα» με το ευρύ 3-0 επί της Τουρκίας, σε εκείνον τον πρώτο της αγώνα στον θεσμό, το… σκηνικό με τον Βιάλι επαναλήφθηκε κάθε φορά που η Ιταλία είχε να δώσει παιχνίδι στην διοργάνωση, όπως ανέφερε η «Corriere dello Sport».

Μέχρι σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας συνεχίζει αήττητο στην διοργάνωση και έχει φτάσει ως τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (11/7, 22.00) την Αγγλία.

Οι Ιταλοί επανέλαβαν και σήμερα το… γούρι τους και αυτό που μένει να φανεί πλέον, είναι αν η κίνηση αυτή θα δώσει στην εθνική ομάδα της χώρας μία ακόμα νίκη, αλλά αυτή την φορά και το τρόπαιο του Euro 2020.