Σάουθγκεϊτ: Θετικό ότι είχαμε τόσα ματς στο Γουέμπλεϊ...

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, είχε μόνο καλά λόγια για την έτερη φιναλίστ του τελικού του Εuro, Ιταλία, ενώ χαρακτήρισε «προνόμιο» τους πέντε (κι οσονούπω έξι) αγώνες στο Γουέμπλεϊ

Σάουθγκεϊτ: Θετικό ότι είχαμε τόσα ματς στο Γουέμπλεϊ...

Παραμονή του τελικού του Euro ο, ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, μίλησε, επί παντός του επιστητού, στο «Sky in Italy».

Ερωτηθείς για τα πέντε (από τα έξι συνολικά μέχρι τώρα) ματς που έδωσε η ομάδα του στο Γουέμπλεϊ, αλλά και το ότι είναι εκείνη που λιγότερο ταξίδεψε κατά τη διάρκεια του τουρνουά ο εκλέκτορας των «λιονταριών» παραδέχθηκε ότι δεν τον ...προβλημάτισε καθόλου το γεγονός.

Ούτε προσέδωσε πίεση στην ομάδα του.

«Για εμάς, το γήπεδο στα τελευταία δύο παιχνίδια μας έδωσε απίστευτη ενέργεια και γνωρίζω ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι Ιταλοί στο γήπεδο την Κυριακή, οπότε θα είναι μια θαυμάσια ατμόσφαιρα για όλους.

Αλλά για εμάς, δεν είναι πίεση, είναι ένα θετικό πράγμα. Όλοι πριν από το τουρνουά έλεγαν ότι θα υπάρχει περισσότερη πίεση και μεγαλύτερες προσδοκίες επειδή θα δίναμε πολλά παιχνίδια στην Αγγλία, αλλά για εμάς ήταν προνόμιο να μπορούμε να παίξουμε στο Γουέμπλεϊ».

«Οι δύο καλύτερες ομάδες στον τελικό!»

Όσο για την αντίπαλο του, Ιταλία, στον Κυριακάτικο τελικό (11/07) μίλησε με τα καλύτερα λόγια:

«Είναι μια εξαιρετική ομάδα δίχως αμφιβολία, οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά προκρίθηκαν στον τελικό και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο ποιος θα παίξει καλά την Κυριακή.

Τους παρακολουθώ στενά τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί ξέρω τι δουλειά κάνει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Έχουν έναν ξεκάθαρο τρόπο παιχνιδιού, ένα θαυμάσιο πνεύμα, πολύ καλή ομάδα τακτικά, όπως όλες οι ιταλικές, αλλά το στυλ παιχνιδιού της είναι διαφορετικό με αυτό των ιταλικών ομάδων από όταν ήμουν νεότερος, πιο μοντέρνο».