Euro 2020: Η Αγγλία στον τελικό, κέρδισε 2-1 με πέναλτι στην παράταση τη Δανία (highlights)!

Η Αγγλία επικράτησε, μ' ανατροπή, 2-1 της Δανίας στην παράταση (κ.δ. 1-1) και προκρίθηκε στον παρθενικό τελικό EURO της ιστορίας της και στον πρώτο διεθνούς διοργνάωσης μετά το 1966! Αντίπαλος της η Ιταλία την προσεχή Κυριακή (11/07) στο Γουέμπλεϊ.

Euro 2020: Η Αγγλία στον τελικό, κέρδισε 2-1 με πέναλτι στην παράταση τη Δανία  (highlights)!

Αγγλία - Ιταλία είναι το ζευγάρι του τελικού του Euro 2020 αφού, μετά τους «ατσούρι», τα «λιοντάρια» εξασφάλισαν την παρουσία τους την προσεχή Κυριακή (11/07) στο Γουέμπλεϊ, κερδίζοντας με το ...στανιό τους Δανούς, 2-1, στην παράταση (κ.δ 1-1).

Έτσι για πρώτη φορά στα χρονικά τους βρίσκονται σε τελικό Ευρωπαϊκού και μετά από 55 χρόνια σε οποιασδήποτε διεθνούς διοργάνωσης.

Αντίθετα το ονειρικό ταξίδι της Δανίας - που φωνάζει για το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το γκολ που δεν της επέτρεψε να επιστρέψει σε τελικό μετά το έπος της κατάκτησης του 1992 - σταμάτησε χθες..

Οι Άγγλοι, αφού τίμησαν τον (προσκεκλημένο από την UEFA όπως κι οι θεράποντες ιατροί του) Κρίστιαν Έρικσεν, μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο, αλλά οι ακομπλεξάριστοι Δανοί προϊόντος του χρόνου κατάφεραν όχι μόνο ν' απορροφήσουν την πίεση μ' αποτέλεσμα να μην κινδυνεύουν, αλλα προηγήθηκαν μ' απίθανο φάουλ του Ντάμσγκααρντ (30')!

Το πρώτο γκολ - φάουλ του τουρνουά τερμάτισε το απαραβίαστο της εστίας των Άγγλων, αλλά δεν στέρησε το ρεκόρ στον Πίκφορντ!

Ήταν το πρώτο τέρμα που δέχθηκαν τα «λιοντάρια» στο τουρνουά (από το παρθενικό φάουλ - γκολ της διοργάνωσης!) αλλά ο Πίκφορντ κατάφερε να κάνει ρεκόρ απαραβίαστης εστίας για τα αγγλικά χρονικά (724') ξεπερνώντας κατά δύο λεπτά τον θρυλικό Γκόρντον Μπανκς!

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά στη διοργάνωση η ομάδα του Σάουθγκεϊτ αντέδρασε και εννιά λεπτά μετά έφερε το ματς στα ίσα με αυτογκόλ του Κγιάερ που, μετά από παράλληλη πάσα του Σάκα, προσπαθώντας να προλάβει τον Στέρλινγκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας τους.

Ένα λεπτό νωρίτερα ο Σμάιχελ είχε σταματήσει τον Στέρλινγκ, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου είπε όχι και σε κεφαλιά του Μαγκουάιρ.

Παρά την αγγλική πίεση, ειδικά στα τελευταία λεπτά οι Σκανδιναβοί κράτησαν και έστειλαν το ματς στην παράταση.

Την 7η σε 14 νοκ άουτ ματς. Ρεκόρ.

Με πέναλτι που θα συζητηθεί...

Εκεί ο Σμάιχελ σταμάτησε διαγώνιο σουτ του Κέιν (94') για να φθάσουμε στο 102' όταν ο Στέρλινγκ (σε μια φάση που θα συζητηθεί πολύ...) βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Γένσεν και το πέναλτι, που επιβεβαίωσε το VAR αξιοποίησε με ...σασπένς ο Χάρι Κέιν αφού πήρε το «ριμπάουντ» της απόκρουσης του Σμάιχελ στο δικό του χτύπημα (104')!

Αγγλία-Δανία 2-1: Δείτε το πέναλτι που σφύριξε ο Μακέλι υπέρ της Αγγλίας, 2 μπάλες στο γήπεδο (vid)

Σαν να μην έφτανε αυτό τη στιγμή της παράβασης στο γήπεδο υπήρχαν δύο μπάλες, αλλά για τον Μακέλι όλα ήταν καλά καμωμένα...

Ως το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα κι οι Άγγλοι πανηγύρισαν έξαλλα μέσα κι έξω από το Γουέμπλεϊ...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Aγγλια - Δανία 2-1 (παρ. 1-1 κ.δ.)

Γήπεδο: «Γουέμπλεϊ» (Λονδίνο).

Σκόρερς: 39’ (αυτ.) Κγιάερ, 104' Κέιν – 30’ Ντάμσγκααρντ.

Διαιτητής; Μακέλι (Ολλανδία).

Κίτρινες κάρτες: Μαγκουάϊρ – Βας.

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ - Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο - Φίλιπς, Ράις (95' Χέντερσον) - Σάκα (69' Γκρίλις, 115' Tρίπιερ), Μάουντ (95' Φόντεν), Στέρλινγκ - Κέιν.

ΔΑΝΙΑ (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, - Κρίστενσεν (λ.τρ. 78' Άντερσεν), Κγιάερ, Βέστεργκααρντ (115' Βιντ) - Στράιγκερ (66' Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88' Γιένσεν), Μέλε - Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67' Νόργκααρντ) , Ντάμσγκααρντ (66' Πόουλσεν).