Euro 2020: Αποθέωση της Εθνικής Ισπανίας, με τα νέα πρόσωπα παρά τον αποκλεισμό

Η παρουσία της εθνικής Ισπανίας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2020 προκάλεσε αισιοδοξία στις τάξεις του συγκροτήματος για την «επόμενη μέρα», παρά τον αποκλεισμό από την Ιταλία στα ημιτελικά του θεσμού.

Euro 2020: Αποθέωση της Εθνικής Ισπανίας, με τα νέα πρόσωπα παρά τον αποκλεισμό

Τι κι αν η εθνική Ισπανίας δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στον φετινό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και είδε το «ταξίδι» της στον θεσμό να ολοκληρώνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τον αποκλεισμό από την Ιταλία στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Η συνολική παρουσία του συγκροτήματος στα τελικά του θεσμού προκάλεσε αισιοδοξία για το μέλλον στις τάξεις του συγκροτήματος.

Οι «φούριας ρόχας», που βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο και με μία νεανική ομάδα υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε, με την παρουσία τους στους «4» του Euro 2020 έδωσαν πρωτίστως μία απάντηση στους φιλάθλους τους, που είχαν ασκήσει δριμεία κριτική στην εθνική για τις εμφανίσεις της στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, ενώ πλέον κοιτάζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, με την ελπίδα να κάνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα προόδου.

«Έχω δει πολλά θετικά πράγματα, νέους παίκτες που συνέβαλαν τόσο πολύ. Ο στόχος ήταν να σχηματίσουμε μια ομάδα και να κάνουμε τους οπαδούς περήφανους για τους παίκτες τους και το κάναμε αυτό», είπε σε δηλώσεις του ο εκλέκτορας του συγκροτήματος, Λουίς Ενρίκε, εμφανώς περήφανος για την προσπάθεια των διεθνών του στο Euro.

«Πρέπει να πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να είναι η αρχή για κάτι υπέροχο», είπε από την πλευρά του ο αμυντικός Έρικ Γκαρθία, ενώ ο Εμερίκ Λαπόρτ σημείωσε: «Υπήρξαν πολλές αλλαγές, πολλά νέα πρόσωπα, αλλά αυτό που κάναμε είναι θεαματικό».

Όσο για τον Τύπο της χώρας; Παρά την αποτυχία της πρόκρισης στον τελικό του Euro, τα Μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας αποθέωσαν τους «φούριας ρόχας» για την προσπάθειά τους στον θεσμό και χαρακτηριστικό ήταν το πρωτοσέλιδο της «Marca» που κυκλοφόρησε με τίτλο: «Με τιμή».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας η Ισπανία αποκλείστηκε στην φάση των «16» με την ήττα στα πέναλτι από τους διοργανωτές. Ενόψει της συνέχειας, χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του διεθνούς μπακ της ομάδας, Ζόρντι Άλμπα: «Δείξαμε ότι αυτή η ομάδα είναι έτοιμη για το (σ.σ. επόμενο) Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα δούμε τι θα συμβεί στο Μουντιάλ, καθώς θα υπάρχουν υπέροχες ομάδες, όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία, αλλά θα αγωνιστούμε και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε μεγάλο ρόλο».