«Σε 7- 8 μήνες θα γυρίσει στα γήπεδα ο Σπινατσόλα»

Αισιόδοξος για την μετεγχειρητική κατάσταση του Λεονάρντο Σπινατσόλα είναι ο Λάσε Λεμπάινεν, ο γιατρός που χειρούργησε τον Ιταλό διεθνή στον αχίλλειο τένοντα

«Σε 7- 8 μήνες θα γυρίσει στα γήπεδα ο Σπινατσόλα»

«Ο Λεονάρντο είναι πολύ θετικός τύπος, έχει ήδη ξεπεράσει την απογοήτευση από την αποχώρησή του από το Euro και επικεντρώνεται στην αποκατάσταση. Ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, ήταν αδύνατο να αποφευχθεί η χειρουργική επέμβαση.

Eίναι νέος ποδοσφαιριστής, έχει χρόνο να ανακάμψει και να συνεχίσει την καριέρα του σε υψηλά επίπεδα. Είμαι αισιόδοξος, 7-8 μήνες είναι μια λογική στιγμή για να τον δούμε πίσω στο γήπεδο».

Είναι τα λόγια του καθηγητή Λάσε Λεμπάινεν από την συνέντευξη που παραχώρησε στην «Corriere dello Sport», μετά την απόλυτα επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα, στην οποία υποβλήθηκε ο Λεονάρντο Σπινατσόλα στο Τούρκου, στη Φινλανδία.

Ο Ιταλός διεθνής αμυντικός της Ρόμα, ο οποίος τραυματίστηκε στον προημιτελικό με το Βέλγιο (2-1), επέστρεψε ήδη στην Ρώμη και θα δει από τη τηλεόραση τις προσπάθειες των συμπαικτών του απέναντι στην Ισπανία, στον πρώτο ημιτελικό του Euro 2020 απόψε (6/7, 22:00).

Έτσι κι αλλιώς, είναι ο μεγάλος απών της αναμέτρησης του Γουέμπλεϊ. Ο «ταχύτερος του Euro», με τη σφραγίδα της UEFA φτάνοντας τα 33,8 χλμ/ώρα, είναι ο στρατιώτης που έγινε... στρατηγός, ήρωας των Ιταλών.

Πριν από τον τραυματισμό του στο ματς με το Βέλγιο, είχε βιώσει και άλλους -κυρίως μυικούς- μέσα στη σεζόν, ικανούς να τον κρατήσουν εκτός Euro 2020.

Ένας παίκτης που αγάπησε το ποδόσφαιρο, έχοντας πάνω από το κρεβάτι του αφίσα του Ρονάλντο, του «φαινόμενου».

Παρακολουθώντας, επειδή ξεκίνησε -στη Βίρτους Φολίνιο- ως επιθετικός, βίντεο για να καταλάβει όλες τις κινήσεις του. Αυτό έως τα 16 του, όταν τότε, στους νέους της Σιένα, ο προπονητής του Μάρκο Μπαρόνι τον έβαλε να κάνει τον πέμπτο στο κέντρο.

Το 2010, σε ηλικία 17 ετών, μετακόμισε στη Γιουβέντους. Με την ομάδα Νέων κατέκτησε το τουρνουά Viareggio. Και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Έμπολι, Σιένα, Αταλάντα, Βιτσέντσα, Περούτζια και πάλι στην Αταλάντα. Πάντα ως δανεικός.

Το 2018 επέστρεψε στη Γιουβέντους και ένα χρόνο αργότερα μετακόμισε στη Ρώμη και τη Ρόμα.