Λουίς Ενρίκε: «Η πρώτη μάχη με την Ιταλία θα είναι για την κατοχή της μπάλας»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, μίλησε για τον σημερινό (6/7, 22.00) ημιτελικό του Euro 2020 με αντίπαλο την Ιταλία στο «Γουέμπλεϊ».

Λουίς Ενρίκε: «Η πρώτη μάχη με την Ιταλία θα είναι για την κατοχή της μπάλας»

Έναν δυνατό και δύσκολο αγώνα κόντρα στην Ιταλία περιμένει ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, ενόψει της σημερινής (6/7, 22.00) σύγκρουσης των δύο εθνικών ομάδων για τα ημιτελικά του Euro 2020.

«Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία των δύο ομάδων δεν απέχει και πολύ. Πρώτα απ’ όλα, επειδή η Ιταλία δεν είναι σαν τις ομάδες του παρελθόντος που θα κάθονταν πίσω και θα περίμεναν να δουν τι θα συμβεί. Αυτή η Ιταλία διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να έχουν την κατοχή της μπάλας. Συνεπώς, η πρώτη μάχη στο παιχνίδι θα είναι ποια ομάδα θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει στην κατοχή της μπάλας. Δεν μπορούμε να το κάνουμε και οι δυο αυτό», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνέχισε:

«Παράλληλα, η Ιταλία είναι… μία πραγματική ομάδα! Επιτίθενται και αμύνονται ως σύνολο, κάτι που είναι επίσης παρόμοιο με αυτό που κάνουμε και εμείς. Επιπρόσθετα, πιέζουν ψηλά κάτι που είναι δύσκολο να φανταστείς σε ομάδες της Ιταλίας από το παρελθόν. Πλέον, είναι μία δυνατή ομάδα σε διάφορα στοιχεία του παιχνιδιού, κάτι που θα κάνει το ματς ακόμα πιο ενδιαφέρον. Και οι δύο ομάδες θα έχουν τις στιγμές τους».

Νωρίτερα, μιλώντας στο «Sky Sport Italia», υπογράμμισε: «Λατρεύω την Ιταλία, μου αρέσει η Ιταλία και μου αρέσει η Ρώμη, όπου είχα μια υπέροχη εμπειρία, έστω και μόνο ένα χρόνο (σ.σ. στη Ρόμα). Για μένα είναι πάντα χαρά μου να παίζω εναντίον της Ιταλίας, θα το κάνουμε και τον Νοέμβριο στο Nations League. Λατρεύω τα πάντα στην Ιταλία και στη Ρώμη. Τι θα συμβουλέψω τον Μοράτα που θα αντιμετωπίσει Μπονούτσι και Κιελίνι; Συνήθως δεν προσπαθώ να μιλήσω για άτομα, επίσης επειδή γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καλύτερα από ό,τι μπορώ να πω. Είναι συμπαίκτες και φίλοι στον σύλλογο.

Περισσότερο από αυτό, ωστόσο, ανησυχώ περισσότερο για την εύρεση των καλύτερων λύσεων παιχνιδιού για την ομάδα μας, σκέφτομαι αυτό που κάνει η Ιταλία και ποιος θα είναι ο ρόλος όλων στον τομέα. Το μόνο λάθος που δεν θα κάνουμε είναι να μην είμαστε η Ισπανία. Τότε μπορούμε να χάσουμε, να κερδίσουμε ή να έρθουμε ισοπαλία, αλλά ξέρω ότι η ομάδα μου θα είναι πιστή σε αυτό που είναι το πνεύμα μας».