Πέτερ για Κάσπερ Σμάιχελ: «Αν χρειαστούν πέναλτι θα είναι έτοιμος»!

Για τον γιο του και τερματοφύλακα, Κάσπερ μίλησε ο πατέρας του Πέτερ Σμάιχελ, πορτιέρε και ο ίδιος με την ομάδα της Δανίας που κατέκτησε το Euro 1992.

Πέτερ για Κάσπερ Σμάιχελ: «Αν χρειαστούν πέναλτι θα είναι έτοιμος»!

Για την ετοιμότητα του Κάσπερ Σμάιχελ, ψυχική και σωματική, μίλησε ο πατέρας του, Πέτερ ενόψει του ημιτελικού της Δανίας με την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» για το Euro 2020.

«Είμαι βέβαιος ότι θα αισθανθεί το ίδιο με εμένα, θα είναι μια νέα πρόκληση» δήλωσε ο Πέτερ Σμάιχελ, ο οποίος είχε διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στον αγώνα με την Αγγλία πριν από 29 χρόνια στη φάση των ομίλων, ενώ ήταν καθοριστικός στον ημιτελικό με την Ολλανδία (2-2), σταματώντας το σουτ του Μάρκο Φαν Μπάστεν (5-4 για τη Δανία στα πέναλτι).

«Το πέναλτι πρέπει να το αντιμετωπίζεις σαν μέρος της δουλειάς που επιλέγεις να κάνεις. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι και πόσο μεγάλο είναι, αλλά, στο τέλος, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ως τερματοφύλακας» συνέχισε. «Θα είναι προετοιμασμένος γι' αυτό.

Νομίζω ότι ένα πράγμα που θα σκεφτεί είναι ότι, την τελευταία φορά που η Δανία έπαιξε στους ημιτελικούς του EURO, νικήσαμε στα πέναλτι. Έτσι μπορεί να πάρει έμπνευση από αυτό» συμπλήρωσε σε μια συνέντευξη στο ITV.

«Πρέπει να συνειδητοποιείς ότι παίζεις σε μια καλή ομάδα όταν φτάνεις στον ημιτελικό» προειδοποίησε ο Πέτερ Σμάιχελ. «Μπορούμε να είμαστε κίνδυνοι για τον καθένα» συμπλήρωσε.