Euro 2020: Η ιταλική αστυνομία απαγόρεψε την είσοδο 52 φιλάθλων στο «Ολίμπικο»

«Στοπ» από την ιταλική αστυνομία σε 52 φιλάθλους που δεν μπήκαν στο «Ολίμπικο» για να δουν τον αγώνα Αγγλία - Ουκρανία (4-0), αφού είχαν παραβεί τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

Euro 2020: Η ιταλική αστυνομία απαγόρεψε την είσοδο 52 φιλάθλων στο «Ολίμπικο»

Μολονότι είχαν στην κατοχή τους εισιτήρια, 52 φίλαθλοι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον σαββατιάτικο (3/7) αγώνα του Euro 2020 μεταξύ Αγγλίας και Ουκρανίας (4-0) για τη φάση των «8».

Οι εν λόγω φίλαθλοι δεν απέκτησαν πρόσβαση στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, καθώς η ιταλική αστυνομία τούς εμπόδισε να μπουν στο γήπεδο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο λόγος ήταν ότι οι «52» δεν συμμορφώθηκαν με τους περιορισμούς που ισχύουν για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Σε μια απόπειρα να αποφευχθεί η εξάπλωση της τελευταίας μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα», η Ιταλία τον περασμένο μήνα εισήγαγε καραντίνα πέντε ημερών για όποιον ερχόταν στη γειτονική χώρα και είχε βρεθεί στη Μεγάλη Βρετανία τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

Ελέγχοντας λοιπόν τα ονόματα των ταξιδιωτών στις πτήσεις από το νησί αλλά και την Ουκρανία, στην περίπτωση εκείνων που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για την παρακολούθηση του προημιτελικού αγώνα, οι καραμπινιέροι εντόπισαν 52 ανθρώπους που δεν είχαν συμμορφωθεί με τον απαιτούμενο χρόνο απομόνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ιταλική αστυνομία, αυτοί οι οπαδοί ακύρωσαν τα εισιτήριά τους.