Λεβ: Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποκλεισμού, φεύγω ήρεμος...

Ο Γιόακιμ Λεβ μετά τον αποκλεισμό της Γερμανίας από την Αγγλία, ανέλαβε την ευθύνη του, δήλωσε «ήρεμος» κι ότι αλλιώς περίμενε το τέλος των υποχρεώσεων του στον πάγκο των «πάντσερ»

Λεβ: Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποκλεισμού, φεύγω ήρεμος...

Με άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε μια συνεργασία 17 ετών μεταξύ Γιόακιμ Λεβ και της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο 61χρονος τεχνικός, που από το 2006 ήταν ο εκλέκτορας των «πάντσερ» (οδηγώντας τα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014), ενώ από το 2004 ήταν βοηθός του Γιούργκεν Κλίνσμαν στην τεχνική ηγεσία τους, ήταν γνωστό, εκ των προτέρων, ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα συνέχιζε πέραν μετά το Euro.

Έτσι η ήττα - αποκλεισμός από την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ, για τη φάση των «16», ήταν το ακροτελεύτιο του ματς, αφού ο Χάνσι Φλικ αναλαμβάνει τα «ηνία».

Ο Τεύτοντας τεχνικός, που ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας, παραδέχθηκε: «Δεν ήταν το αντίο που φανταζόμουν. Οι τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν έντονες. Πάντα είχα πίστη στην ομάδα. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τους οπαδούς μας. Παίρνω την ευθύνη για τον αποκλεισμό» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια έκανε την ...σούμα της παρουσίας της Γερμανίας στο Euro: «Ήταν δύσκολες στιγμές. Κάποια πράγματα λειτούργησαν φανταστικά, κάποια όλα όχι. Δεν μπορώ να πω ότι δε τα δώσαμε όλα. Είχαμε σειρά προβλημάτων πριν απ' το Euro. Εξαιτίας του κορονοϊού και κάποιων τραυματισμών η ομάδα δεν στελεχώθηκε όπως θα έπρεπε».

Επίσης, έκανε απολογισμό για τα 15 χρόνια του στον πάγκο των «πάντσερ»: «Το να έχεις την ευθύνη δεν είναι πάντοτε εύκολο. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήταν όμορφα. Έπειτα από 15 χρόνια, είμαι χαρούμενος που φεύγω. Μου πήρε χρόνο να το αντιληφθώ. Σκέφτομαι στις όμορφες στιγμές, το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα μου, στη Νότια Αφρική, τη Βραζιλία, τη Ρωσία. Είμαι ήρεμος με τον εαυτό μου».

Τέλος, αναφέρθηκε και στον διάδοχό του στον πάγκο, τον Χάνσι Φλικ: «Είμαι σε διαρκή επικοινωνία μαζί του τους τελευταίους μήνες. Ακόμη και τώρα, κατά τη διάρκεια του Euro, μιλούσαμε. Είμαι στη διάθεσή του για ό,τι χρειαστεί, αλλά θεωρώ ότι θα έρθει με τις δικές του νέες ιδέες».