Euro 2020: Σουηδία - Ουκρανία 1-2: Ιστορική πρόκριση για τους Ουκρανούς (highlights)

Η Ουκρανία νίκησε την Σουηδία με 2-1 στην παράταση (κανονικός αγώνας 1-1) και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Euro 2020: Σουηδία - Ουκρανία 1-2: Ιστορική πρόκριση για τους Ουκρανούς (highlights)

Η Ουκρανία πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Euro 2020 αφού στο νοκ άουτ παιχνίδι που διεξήχθη στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, νίκησε στην παράταση την Σουηδία με 2-1 (κανονικός αγώνας 1-1). Μάλιστα το συγκρότημα του Αντρέι Σεφτσένκο στους «8» της διοργάνωσης, θα βρει στο δρόμο του την Αγγλία.
Η μοναδική συνάντηση των δύο αντιπάλων σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν το 2020, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων και οι Ουκρανοί είχαν κερδίσει και πάλι τη Σουηδία με 2-1.

Η Σουηδία στο ξεκίνημα κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, όμως οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 11', αλλά το σουτ του Γιάρεμτσουκ απέκρουσε ο Όλσεν. Οι Σουηδοί απάντησαν στο 19' με τον Ίσακ, το πλασέ του οποίου έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο ανέβασε στη συνέχεια στροφές και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 27' όταν ο Γιαρμολένκο βρήκε τον Ζιντσένκο και αυτός με μονοκόμματο σουτ έκανε το 0-1. Στο 30' έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λάρσον από μακριά, ο Μπούστσαν έπεσε στην αριστερή του γωνία και παραχώρησε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Δύο λεπτά αργότερα, διαγώνιο σουτ Γιαρμολένκο μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Όλσεν. Δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημχρόνου, η ομάδα του Γιάνε Άντερσεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ... ίσια με σουτ του Φόρσμπεργκ και αφού η μπάλα βρήκε τον Ζαμπάρνι και άλλαξε πορεία.

Στην επανάληψη το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και στο 55' οι Ουκρανοί είχαν δοκάρι σε πλασέ του Σίντορτσουκ. Δοκάρι όμως είχε και η Σουηδία στο επόμενο λεπτό, όταν το πλασέ του Φόρσμπεργκ βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι Σκανδιναβοί είχαν δεύτερο δοκάρι (οριζόντιο) στο 69' σε δυνατό στου του Φόρσμπεργκ. Με το 1-1 έληξε το 90λεπτο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Η ομάδα της Σουηδίας έμεινε με δέκα παίκτες στο 98' λόγω αποβολής του Ντάνιελσον για επικίνδυνο παίξιμο στον Μπεσγέντιν και μάλιστα ο παίκτης της Ουκρανίας δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα. Το «χρυσό» γκολ για την Ουκρανία πέτηχε στο 121' με κεφαλιά ο Ντόβμπικ, ύστερα από σέντρα του Ζιντσένκο.

Γήπεδο: «Χάμπντεν Παρκ», Γλασκώβη
Διαιτητής: Ορζάτο (Ιταλία), βοηθοί: Τζιαλατίνι (Ιταλία), Πρέτι (Ιταλία)

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσεν): Όλσεν, Λούστιγκ (83' Μπένγκστον), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83' Κραφτ), Λάρσον (97' Κλάεσον), Όλσον (101' Χελάντερ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Ίσακ (97' Μπέρκγ), Κουλουσέφσκι (97' Κουάισον).
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Κρίβτσοφ, Ματβιγιένκο, Σίντορτσουκ (118' Μπεζούς), Στεπανένκο (95' Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106' Ντόβμπικ), Γιάρεμτσουκ (91' Μπεσγέντιν, 102' λ.τ. Τσιγκάνκοφ), Σαπαρένκο (61' Μαλινόφσκι).