Euro 2020: Η UEFA απαγόρευσε τις σημαίες ΛΟΑΤΚΙ στην «Πούσκας Αρένα»

Τις σημαίες υποστήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα απαγόρευσε η UEFA στην «Πούσκας Αρένα» και στη fan zone της Βουδαπέστης, πριν από το ματς Ολλανδία-Τσεχία.

Euro 2020: Η UEFA απαγόρευσε τις σημαίες ΛΟΑΤΚΙ στην «Πούσκας Αρένα»

Πριν από τον αγώνα για τη φάση των «16» του Euro 2020 ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Τσεχία, η UEFA απαγόρευσε τις σημαίες υποστήριξης στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ τόσο στις εξέδρες της «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» όπου και διεξάγεται το παιχνίδι, όσο και στη fan zone που έχει στηθεί στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Την είδηση «έπαιξαν» πολλά ολλανδικά Μέσα, ενώ την επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ολλανδίας (KNVB), Ντάαν Σίπερς:

«Η UEFA μπορεί να επιβάλλει τους κανονισμούς της στο γήπεδο και τη fan zone. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς, ως ολλανδική ομοσπονδία, το υποστηρίζουμε. Είδα, ωστόσο, αρκετές σημαίες έξω από τη fan zone».

Οι Ολλανδοί, πάντως, δεν συμμερίζονται την άποψη της UEFA, καθώς ο αρχηγός των «οράνιε» Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ φοράει και πάλι περιβραχιόνιο που δηλώνει υποστήριξη στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, με τον Σίπερς να δηλώνει σχετικά: «Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Όλη η αποστολή της Ολλανδίας θα έχει κονκάρδες με το OneLove campaign».